Klasicky pripravená kačka bez príchutí. Mäso ide ľahko od kosti, upečená koža je chrumkavá a slaná. Podávame s dusenou bielou alebo červenou kapustou a s knedľou.
Pečenú bravčovú krkovičku najčastejšie podávame s knedľou a dusenou hlávkovou kapustou. Chutnou alternatívou je použiť ako prílohu dusené paprikové zemiaky.
Chutné, jemné grilované mäsko, ktoré najlepšie chutí so zeleninovým šalátom. Zvlášť dávame do pozornosti Kapustový šalát s čedarom, Kapustový šalát Coleslaw a Zelerový fit šalát. Spoľahlivé recepty na ich prípravu hľadajte ...
Tradičný letný zeleninový šalát zo skorej kapusty, mladej mrkvičky, uhoriek, paradajok a mladej cibuľky, v sladkokyslom náleve. Šalát je vhodný k mnohým pokrmom z mäsa.
Obľúbený segedínsky guláš, tentokrát s hovädzím mäsom a množstvom smotany. Podávame s knedľou, alebo chlebom. Komu ako chutí :)... rozhodne si pochutíte všetci! Odporúčame pri príprave použiť kvasenú kapustu s vínom, segedínsky ...
Domáca je najlepšia. Cez rok na raňajky na druhý deň po upečení, na Vianoce ku kapustnici. Deťom chutia aj "vianočkové dukátové buchtičky", kedy vianočku pokrájame na kocky a na tanieri zalejeme vanilkovým pudingovým krémom.
Tradičné a moderné recepty na prípravu bravčového mäsa, ktoré vám zaručene zachutia. Aj keď bravčovinka obsahuje pomerne veľa tuku...no nedajte si pečenú krkovičku, dusenú kapustu a knedľu 🙂
Bobáľky, opekance, pupáľky... tradičný slovenský vianočný pokrm. Najčastejšie sa podávajú s makom, orechmi, tvarohom...ale chutnajú aj s bryndzou či kapustou. Ich názov a spôsob podávania sa v regiónoch líši. Z uvedeného ...