Recept na prípravu chutných zemiakových lokší. Podávame ako prílohu k pečenej kačke či husi, alebo ich plníme slanými (kačacia pečeň) alebo sladkými (makovou, orechovou...) plnkami. Príprava je jednoduchá ale zamúčia celú kuchyňu ...
Nechce sa vám prácne skladať buchty. Skúste náš recept na kysnuté liate cesto a buchty z neho. Ako plnku môžete použiť uvedený tvaroh, ale aj slivkový lekvár, či makovú alebo orechovú plnku.
Tradičný recept na najlepšiu štrúdľu, tak ako sa ho naša stará mama naučila od svojej starej mamy. Suroviny na cesto sú na dve štrúdle z kila múky. Môžete si spraviť jednu makovú a druhú napr. tvarohovú alebo jablkovú.
Chutné sladké koláče plníme rozmanitými plnkami - tvarohovou, makovou, orechovou, alebo jednoducho len lekvárom. Ich príprava a pečenie vyžaduje viac času nakoľko sa ich na plech naraz veľa nezmestí. Ich konzumácia je však časovo ...