Skvelá maškrta, ktorú s malou pomocou zvládnu pripraviť aj sedemročné deti. Okrem starších, môžu pomáhať aj mladší :). Jedna porcia bude pre každého zaručene málo.
Jemná, krémová domáca zmrzlina. Zmrzlina je najlepšia 4-5 hodín po zmrazení. Ak ju máte v chladničke dlhšie, viac stuhne. Potom ju stačí pred podávaním nechať chvíľu povoliť a premixovať ponorným mixérom. Opäť nadobudne krásnu ...
Táto bezlepková bábovka je veľmi chutná, avšak vďaka pohánkovej múke trošku suchšia. Preto ju podávame so šálkou dobrého bylinkového čaju, alebo šálkou dobrej kávičky.
Besan ladoo (laduu) je obľúbený indický dezert vyrobený z cícerovej múky, ghí (masla) a cukru. Do dezertu sa najčastejšie pridávajú mandle, pistácie, ale tiež kokos, či voňavý kardamón.
Takto si cukor pripravovali naše praprababičky... Jednoduchá výroba domáceho vanilkového cukru. Cukor obsahuje pravú vanilku, teda pravý prírodný vanilín a nie len syntetickú vanilínovú príchuť.