Všetky recepty > Hlavné jedlá > Prívarky a omáčky

Šampiňónová omáčka s knedľou

Hubová omáčka podávaná s knedľou je vynikajúci, rýchly, bezmäsitý obed.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 80 g  olej olivový PL  soľ ČL  voda PL  šampiňóny 500 g  voda 100 ml  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  smotana sladká na varenie 200 ml  múka hladká 20 g

Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame, osmažíme na olivovom oleji, pridáme soľ a pár lyžíc vody, 5 minút podusíme. Šampiňóny umyjeme, nakrájame na plátky, pridáme ich k cibuli, posypeme paprikou, podlejeme vodou a 10 minút dusíme. V miske rozmiešame mlieko, smotanu a hladkú múku, zalejeme šampiňóny a omáčku do zhustenia uvaríme.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť