svetvomne.sk

Šampiňónová omáčka s knedľou

Hubová omáčka podávaná s knedľou je vynikajúci, rýchly, bezmäsitý obed.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 80 g  olej olivový 4 PL  soľ 1 ČL  voda 5 PL  šampiňóny 500 g  voda 100 ml  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  smotana sladká na varenie 200 ml  múka hladká 20 g

Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame, osmažíme na olivovom oleji, pridáme soľ a pár lyžíc vody, 5 minút podusíme. Šampiňóny umyjeme, nakrájame na plátky, pridáme ich k cibuli, posypeme paprikou, podlejeme vodou a 10 minút dusíme. V miske rozmiešame mlieko, smotanu a hladkú múku, zalejeme šampiňóny a omáčku do zhustenia uvaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť