Všetky recepty > Polievky > Mäsové polievky

Gazdovská kapustnica s krúpami

Plný hrniec vynikajúcej polievky na vianočný či silvestrovský stôl. Nič však nebráni tomu, uvariť si túto kapustničisko hocikedy počas celého roku.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mäso údené 1 kg  voda  voda 2 l  krúpy jačmenné 100 g  cibuľa 150 g

Údené mäso vložíme do studenej vody, privedieme do varu a 20 minút varíme. Potom vodu vylejeme prilejeme čerstvú v predpísanom množstve, pridáme krúpy a cibuľu. Varíme do zmäknutia mäsa - asi 40 minút.

2. 

Mäso vyberieme a pokrájame na kocky.

3. 

kapusta kvasená 1.5 kg  paprika červená mletá 3 ČL  voda 1 l

Ku krúpom pridáme kapustu bez kapustovej vody. Kapustovú vodu nevylievame, necháme si ju odloženú pre prípadné záverečné dochutenie polievky. Pridáme papriku a prilejeme čistú vodu. Premiešame a privedieme do varu.

4. 

Vmiešame pokrájané údené...

5. 

klobása 200 g  cesnak 5 strúčikov

... a do kapustnice vložíme klobásky v celku. Všetko spolu varíme 30 minút. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a podľa chuti, ak je kapustnica málo kyslá, dolejeme kapustovú vodu.

6. 

Pred podávaním klobásku nakrájame a podávame v jednotlivých porciách polievky. Polievku nesolíme. Potrebnú slanú chuť získa z kvasenej kapusty a vareného údeného mäsa.

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť