RECEPTY

Gazdovská kapustnica s krúpami

Gazdovská kapustnica s krúpami

Plný hrniec vynikajúcej polievky na vianočný či silvestrovský stôl. Nič však nebráni tomu, uvariť si túto kapustničisko hocikedy počas celého roku.

recept,fotorecept,mäso údené,kapusta kvasená,klobása,Mäsové polievky,Vianočné recepty,Silvestrovské,Bezlaktózové

Mäsové polievky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak5strúčikov
cibuľa150gramov
kapusta kvasená1.5kilogramu
klobása200gramov
krúpy jačmenné100gramov
mäso údené1kilogram
paprika červená mletá3čajové lyžičky
voda-
voda3litre

 

Recept

1. 

mäso údené 1 kilogram  voda  voda 2 litre  krúpy jačmenné 100 gramov  cibuľa 150 gramov

Údené mäso vložíme do studenej vody, privedieme do varu a 20 minút varíme. Potom vodu vylejeme prilejeme čerstvú v predpísanom množstve, pridáme krúpy a cibuľu. Varíme do zmäknutia mäsa - asi 40 minút.

2. 

Mäso vyberieme a pokrájame na kocky.

3. 

kapusta kvasená 1.5 kilogramu  paprika červená mletá 3 čajové lyžičky  voda 1 liter

Ku krúpom pridáme kapustu bez kapustovej vody. Kapustovú vodu nevylievame, necháme si ju odloženú pre prípadné záverečné dochutenie polievky. Pridáme papriku a prilejeme čistú vodu. Premiešame a privedieme do varu.

4. 

Vmiešame pokrájané údené...

5. 

klobása 200 gramov  cesnak 5 strúčikov

... a do kapustnice vložíme klobásky v celku. Všetko spolu varíme 30 minút. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a podľa chuti, ak je kapustnica málo kyslá, dolejeme kapustovú vodu.

6. 

Pred podávaním klobásku nakrájame a podávame v jednotlivých porciách polievky. Polievku nesolíme. Potrebnú slanú chuť získa z kvasenej kapusty a vareného údeného mäsa.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies