svetvomne.sk

Bravčová cigánska

Jednoduchá a rýchla príprava pochúťky z jarmokov, hodov a vinobraní. Môžeme ju pripraviť aj z kuracieho mäsa, takto je vhodnejšia pre deti.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava mäsa

bravčová krkovička 800 g  soľ  horčica plnotučná  paprika červená mletá  korenie čierne mleté

Bravčovú krkovičku vykostíme a nakrájame na 6 rezňov. Vyklepeme na tenko. Rozložíme na dosku posolíme, potrieme horčicou, posypeme mletou červenou paprikou a korením.

Príprava mäsa

2. Príprava cibule

cibuľa 400 g

Mäso naskladáme na seba a pripravíme si cibuľu. Očistíme ju a nakrájame na mesiačiky.

Príprava cibule

3. Pečieme cigánsku

olej slnečnicový 50 ml

Na panvicu dáme trochu oleja a do rozohriateho vložíme mäso. Zakryjeme pokrievkou a 4 minúty podusíme.

Pečieme cigánsku

4. 

Odokryjeme, mäso obrátime a opečieme z druhej strany 4 minúty odokryté.

5. Pečieme cibuľu

Mäso z panvice vyberieme a uchováme v teple. Do panvice s výpekom vložíme cibuľu, premiešame a za občasného miešania ju pod pokrievkou podusíme 4 minúty.

Pečieme cibuľu

6. 

žemľa 6 ks  horčica plnotučná

Veľké žemle prekrojíme a potrieme jednu polovicu horčicou podľa chuti.

7. 

Na horčicu položíme teplé mäso.

8. 

Na mäso rozložíme osmaženú cibuľu. Zakryjeme druhou polovicou prekrojenej žemle.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť