Všetky recepty > Hlavné jedlá > Cestoviny

Boloňské špagety

Jeden z mnohých druhov receptov na obľúbené boloňské špagety.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 150 g  mrkva 150 g  zeler 150 g

Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Mrkvu a zeler očistíme a nastrúhame. V hrnci zohrejeme olej a pridáme cibuľu, posmažíme a pridáme mrkvu so zelerom.

2. 

voda 50 ml

Podľa potreby podlejeme trochu vody a ingrediencie udusíme do mäkka - takmer na kašu.

3. 

bravčové mleté mäso 500 g

K zeleninovému základu pridáme mleté mäso.

4. 

soľ 1 ČL  cesnak 2 strúčiky  korenie čierne mleté ½ ČL  oregano 1 ČL

Premiešame, pridáme soľ, prelisovaný cesnak, korenie a oregano. Opäť zamiešame a chvíľu opekáme.

5. 

víno červené suché 150 ml  paradajkový pretlak 200 g  paradajky sterilizované

Mäso podlejeme vínom a primiešame paradajkový pretlak. Môžeme pridať aj konzervované nasekané paradajky. Za častého miešania boloňskú omáčku varíme 20-30 minút.

6. 

cestoviny - Špagety 400 g

Špagety uvaríme a pred servírovaním každú porciu prelejeme pripravenou omáčkou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť