Všetky recepty > Hlavné jedlá > Cestoviny

Boloňské špagety

Jeden z mnohých druhov receptov na obľúbené boloňské špagety.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 150 g  mrkva 150 g  zeler 150 g

Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Mrkvu a zeler očistíme a nastrúhame. V hrnci zohrejeme olej a pridáme cibuľu, posmažíme a pridáme mrkvu so zelerom.

2. 

voda 50 ml

Podľa potreby podlejeme trochu vody a ingrediencie udusíme do mäkka - takmer na kašu.

3. 

bravčové mleté mäso 500 g

K zeleninovému základu pridáme mleté mäso.

4. 

soľ ČL  cesnak strúčiky  korenie čierne mleté ½ ČL  oregano ČL

Premiešame, pridáme soľ, prelisovaný cesnak, korenie a oregano. Opäť zamiešame a chvíľu opekáme.

5. 

víno červené suché 150 ml  paradajkový pretlak 200 g  paradajky sterilizované

Mäso podlejeme vínom a primiešame paradajkový pretlak. Môžeme pridať aj konzervované nasekané paradajky. Za častého miešania boloňskú omáčku varíme 20-30 minút.

6. 

cestoviny - Špagety 400 g

Špagety uvaríme a pred servírovaním každú porciu prelejeme pripravenou omáčkou.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť