svetvomne.sk

Slanina údená v receptoch

 

Najvýznamejšie ingrediencie

Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.

 

 

Boršč

Boršč

Vynikajúci recept na hustú mäsovo-zeleninovú polievku z ruskej, ukrajinskej, bulharskej... kuchyne. Hoci sa príprava zdá v troch hrncoch komplikovaná, je v skutočnosti jednoduchá. Stačí dodržať postupnosť krokov uvedených v recepte a bude skutočne mňam:)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
vysoká

Gnocchi zapečené s kuracím mäsom

Gnocchi zapečené s kuracím mäsom

Jednoduchá príprava rýchleho a výdatného obeda, na ktorom si určite pochutíte.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Španielske vtáčiky

Španielske vtáčiky

Klasický recept na prípravu obľúbených hovädzích roládiek podávaných s ryžou. Ponúkame tradičný recept z minulého storočia, ktorý bol odovzdávaný z pokolenia na pokolenie formou "Diktujem, píš si!" Recept uvádzame v pôvodnom znení:)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
vysoká

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo s unikátnou chuťou, vysokou energetickou hodnotou a pozitívnym vplyvom na tráviaci trakt.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Trešeník so slaninou

Trešeník so slaninou

Recept na tradičný koláč, pochádzajúci z východného Slovenska. Podáva sa ako príloha ku kapustnici alebo ako samostatné jedlo.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
55 min.
Náročnosť
nízka

Pečené bravčové mäso na cibuli s mrkvou

Pečené bravčové mäso na cibuli s mrkvou

Jemné, pečené bravčové stehno špikované údenou slaninou. Odporúčame podávať s dusenými zemiakmi a s kyslou uhorkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Zubáč na provensálsky spôsob

Zubáč na provensálsky spôsob

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka

Bôbová polievka so slaninou

Bôbová polievka so slaninou

Sýta polievka z málo známej zdravej strukoviny. V minulosti sa táto strukovina často vyskytovala v jedálničkoch našich predkov. Dnes má mnoho odrôd a s obľubou ju varia v nemecky hovoriacich krajinách, kde ju nazývajú "Dicke bohnen" - "Silná fazuľa".

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Domáci francúzsky cibuľový koláč

Domáci francúzsky cibuľový koláč

Lahodný francúzsky cibuľový koláč.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Španielsky vtáčik v rúre

Španielsky vtáčik v rúre

Obľúbená klasická pochúťka z hovädzieho mäsa, jednoducho pečená v rúre. Podávame, ako inak, klasicky s ryžou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
nízka

Balkánsky plameň

Balkánsky plameň

Niečo pre milovníkov pikantných jedál.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť