Ricottový zákusok s višňami

Jemný po ricotte a osviežujúci po višniach, na chrumkavom lístkovom ceste - taký je tvorivý výsledok nášho jedinečného receptu na famózny dezert.
recept,fotorecept,syr Ricotta,višne,Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 ?? | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 7 423 | polievkových lyžíc kcal | |
korenie kardamón mletý | ½ 10 | čajovej lyžičky kcal | |
strúhanka | 2 112 | polievkové lyžice kcal | |
syr Ricotta | 500 ?? | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
višne | 350 175 | gramov kcal | |
škrob zemiakový | 3 12 | čajové lyžičky kcal |
Recept
1.
vajce slepačie 2 kusy • cukor kryštálový 5 polievkových lyžíc • korenie kardamón mletý ½ čajovej lyžičky • škrob zemiakový 3 čajové lyžičky • syr Ricotta 500 gramov
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a spolu vyšľaháme na hladký krém.


3.
cesto lístkové 275 gramov
Hlboký plech vystelieme papierom na pečenie a ten prikryjeme rovnomerne rozvaľkaným lístkovým cestom.

4.
Na lístkové cesto vylejeme krém a posypeme ho pripravenými višnami.

5.
strúhanka 2 polievkové lyžice • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice
Vrch rovnomerne posypeme strúhankou a cukrom.

6.
Pečieme 45 min. pri teplote 180°C.

7. Servírovanie
Podávame nakrájané zatepla.

Dobrú chuť!