svetvomne.sk

Ricottový zákusok s višňami

     

Jemný po ricotte a osviežujúci po višniach, na chrumkavom lístkovom ceste - taký je tvorivý výsledok nášho jedinečného receptu na famózny dezert.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesto lístkové275gramov
Cukor kryštálový7polievkových lyžíc
Korenie kardamón mletý½čajovej lyžičky
Strúhanka2polievkové lyžice
Syr ricotta500gramov
Vajce slepačie2kusy
Višne350gramov
Škrob zemiakový3čajové lyžičky

1. 

vajce slepačie 2 ks  cukor kryštálový 5 PL  korenie kardamón mletý ½ ČL  škrob zemiakový 3 ČL  syr Ricotta 500 g

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a spolu vyšľaháme na hladký krém.

2. 

višne 350 g

Višne umyjeme a odkôstkujeme.

3. 

cesto lístkové 275 g

Hlboký plech vystelieme papierom na pečenie a ten prikryjeme rovnomerne rozvaľkaným lístkovým cestom.

4. 

Na lístkové cesto vylejeme krém a posypeme ho pripravenými višnami.

5. 

strúhanka 2 PL  cukor kryštálový 2 PL

Vrch rovnomerne posypeme strúhankou a cukrom.

6. 

Pečieme 45 min. pri teplote 180°C.

7. Servírovanie

Podávame nakrájané zatepla.

Servírovanie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť