svetvomne.sk

Ricottový zákusok s višňami

    

Jemný po ricotte a osviežujúci po višniach, na chrumkavom lístkovom ceste - taký je tvorivý výsledok nášho jedinečného receptu na famózny dezert.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesto lístkové275gramov
cukor kryštálový7polievkových lyžíc
korenie kardamón mletý½čajovej lyžičky
strúhanka2polievkové lyžice
syr Ricotta500gramov
vajce slepačie2kusy
višne350gramov
škrob zemiakový3čajové lyžičky

1. 

vajce slepačie 2 kusy  cukor kryštálový 5 polievkových lyžíc  korenie kardamón mletý ½ čajovej lyžičky  škrob zemiakový 3 čajové lyžičky  syr Ricotta 500 gramov

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a spolu vyšľaháme na hladký krém.

2. 

višne 350 gramov

Višne umyjeme a odkôstkujeme.

3. 

cesto lístkové 275 gramov

Hlboký plech vystelieme papierom na pečenie a ten prikryjeme rovnomerne rozvaľkaným lístkovým cestom.

4. 

Na lístkové cesto vylejeme krém a posypeme ho pripravenými višnami.

5. 

strúhanka 2 polievkové lyžice  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice

Vrch rovnomerne posypeme strúhankou a cukrom.

6. 

Pečieme 45 min. pri teplote 180°C.

7. Servírovanie

Podávame nakrájané zatepla.

Servírovanie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť