RECEPTY

Cheesecake z Ricotty

Cheesecake z Ricotty

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Vynikajúci jemný syrový koláč z talianskej ricotty. Chuťovo doladený vanilkou a pomarančovou kôrou s polevou z lesného ovocia a višní.

recept,fotorecept,syr Ricotta,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

10

Hmotnosť porcie

172 g

Energia porcie

366 kcal

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové

275

1100

gramov

kcal

cukor kryštálový

50

201

gramov

kcal

cukor práškový

150

582

gramov

kcal

pomarančová kôra

1

5

čajová lyžička

kcal

puding vanilkový - prášok

20

71

gramov

kcal

syr Ricotta

750

1305

gramov

kcal

vajce slepačie

3

264

kusy

kcal

záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia)

300

120

gramov

kcal

škrob zemiakový

1

4

čajová lyžička

kcal

 

Recept

1. 

cesto lístkové 275 gramov

Do rozvaľkaného lístkového cesta otlačíme obvod formy na pečenie a podľa ryhy vyrežeme kruh. Zvyšok narežeme na 5 centimetrov široké pásy.

Do rozvaľkaného lístkového cesta otlačíme...

2. 

Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm

Kruh z lístkového cesta vložíme na dno formy a z pásov vytvarujeme obvod.

Kruh z lístkového cesta vložíme na dno formy a...

3. 

vajce slepačie 3 kusy  cukor práškový 150 gramov  syr Ricotta 750 gramov  puding vanilkový - prášok 20 gramov

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a spolu vyšľaháme na hladký krém.

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a...

4. 

pomarančová kôra 1 čajová lyžička

Primiešame nastrúhanú kôru z jedného pomaranča.

Primiešame nastrúhanú kôru z jedného...

5. 

Syrový krém vlejeme do formy a okraje cesta vtlačíme do roviny s hladinou krému.

Syrový krém vlejeme do formy a okraje cesta...

6. 

Pečieme 60 min. pri teplote 150°C.

Pečieme 60 min. pri teplote 150°C....

7. 

záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 300 gramov  cukor kryštálový 50 gramov  škrob zemiakový 1 čajová lyžička

Ovocie s cukrom rozvaríme na miernom ohreve za občasného premiešania. Zahustíme s trochou škrobu.

Ovocie s cukrom rozvaríme na miernom ohreve za...

8. 

Trochu vychladnuté ovocie rozmixujeme ponorným mixérom.

Trochu vychladnuté ovocie rozmixujeme ponorným...

9. 

Ovocnú polevu nalejeme na vrch upečeného vychladnutého koláča a uložíme do chladničky.

Ovocnú polevu nalejeme na vrch upečeného...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť