Cheesecake z Ricotty

Vynikajúci jemný syrový koláč z talianskej ricotty. Chuťovo doladený vanilkou a pomarančovou kôrou s polevou z lesného ovocia a višní.
recept,fotorecept,syr Ricotta,Zákusky
Zákusky
Kuchtil
Počet porcií
10
Hmotnosť porcie
172 g
Energia porcie
366 kcal
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 1100 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 50 201 | gramov kcal | |
cukor práškový | 150 582 | gramov kcal | |
pomarančová kôra | 1 5 | čajová lyžička kcal | |
puding vanilkový - prášok | 20 71 | gramov kcal | |
syr Ricotta | 750 1305 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) | 300 120 | gramov kcal | |
škrob zemiakový | 1 4 | čajová lyžička kcal |
Recept
1.
cesto lístkové 275 gramov
Do rozvaľkaného lístkového cesta otlačíme obvod formy na pečenie a podľa ryhy vyrežeme kruh. Zvyšok narežeme na 5 centimetrov široké pásy.

2.
Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm
Kruh z lístkového cesta vložíme na dno formy a z pásov vytvarujeme obvod.

3.
vajce slepačie 3 kusy • cukor práškový 150 gramov • syr Ricotta 750 gramov • puding vanilkový - prášok 20 gramov
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a spolu vyšľaháme na hladký krém.


5.
Syrový krém vlejeme do formy a okraje cesta vtlačíme do roviny s hladinou krému.

6.
Pečieme 60 min. pri teplote 150°C.

7.
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 300 gramov • cukor kryštálový 50 gramov • škrob zemiakový 1 čajová lyžička
Ovocie s cukrom rozvaríme na miernom ohreve za občasného premiešania. Zahustíme s trochou škrobu.

8.
Trochu vychladnuté ovocie rozmixujeme ponorným mixérom.

9.
Ovocnú polevu nalejeme na vrch upečeného vychladnutého koláča a uložíme do chladničky.

Dobrú chuť!