Cheesecake z Ricotty
Vynikajúci jemný syrový koláč z talianskej ricotty. Chuťovo doladený vanilkou a pomarančovou kôrou s polevou z lesného ovocia a višní.
recept,fotorecept,syr Ricotta,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 | gramov | |
cukor kryštálový | 50 | gramov | |
cukor práškový | 150 | gramov | |
pomarančová kôra | 1 | čajová lyžička | |
puding vanilkový - prášok | 20 | gramov | |
syr Ricotta | 750 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) | 300 | gramov | |
škrob zemiakový | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
cesto lístkové 275 gramov
Do rozvaľkaného lístkového cesta otlačíme obvod formy na pečenie a podľa ryhy vyrežeme kruh. Zvyšok narežeme na 5 centimetrov široké pásy.
2.
Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm
Kruh z lístkového cesta vložíme na dno formy a z pásov vytvarujeme obvod.
3.
vajce slepačie 3 kusy • cukor práškový 150 gramov • syr Ricotta 750 gramov • puding vanilkový - prášok 20 gramov
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a spolu vyšľaháme na hladký krém.
5.
Syrový krém vlejeme do formy a okraje cesta vtlačíme do roviny s hladinou krému.
6.
Pečieme 60 min. pri teplote 150°C.
7.
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 300 gramov • cukor kryštálový 50 gramov • škrob zemiakový 1 čajová lyžička
Ovocie s cukrom rozvaríme na miernom ohreve za občasného premiešania. Zahustíme s trochou škrobu.
8.
Trochu vychladnuté ovocie rozmixujeme ponorným mixérom.
9.
Ovocnú polevu nalejeme na vrch upečeného vychladnutého koláča a uložíme do chladničky.
Dobrú chuť!