Pstruh na šampiňónoch
recept,fotorecept,pstruh,šampiňóny,Hlavné jedlá z rýb
Hlavné jedlá z rýb
Kategórie
Hlavné jedlá z rýb ›
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 1 | polievková lyžica | |
maslo | 1 | polievková lyžica | |
múka hladká | 30 | gramov | |
olej olivový | 70 | mililitrov | |
pstruh | 2 | kusy | |
šampiňóny | 200 | gramov |
Recept
1. Príprava pstruhov
pstruh 2 kusy
Pstruhy umyjeme pod tečúcou vodou. Odstránime žiabre, vnútri aj na povrchu posolíme a okoreníme.
2. Obalíme a opečieme
múka hladká 30 gramov • olej olivový 70 mililitrov
Obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji z oboch strán.
4. Dusíme
citrónová šťava 1 polievková lyžica • maslo 1 polievková lyžica
Do panvice pridáme maslo, plátky šampiňónov a pokvapkáme citrónovou šťavou. Spolu pomaly dusíme 8 minút. Podávame s varenými zemiakmi.
Dobrú chuť!