svetvomne.sk

Provensálsky lososový steak

     

Voňavý šťavnatý losos v provensálskej marináde.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cesnak2strúčiky
Horčica plnotučná1čajová lyžička
Korenie provensálske2čajové lyžičky
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Lososový steak700gramov
Maslo20gramov
Olej olivový150mililitrov
Soľ1čajová lyžička

1. 

lososový steak 700 g

Mrazené lososové steaky necháme dobre rozmraziť, umyjeme a osušíme.

2. 

olej olivový 150 ml  korenie provensálske 2 ČL  cesnak 2 strúčiky  soľ 1 ČL  horčica plnotučná 1 ČL  maslo 20 g  korenie čierne mleté ½ ČL

Cesnak ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s olejom, rozpusteným maslom, horčicou, soľou a koreninami. Do marinády vložíme lososa a mäso niekoľkokrát počas marinovania obrátime. Marinujeme 24 hodín.

3. 

Steaky opečieme na troche oleja z každej strany asi 4-5 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť