Provensálsky lososový steak
Voňavý šťavnatý losos v provensálskej marináde.
recept,fotorecept,lososový steak,korenie provensálske,Hlavné jedlá z rýb,Bezlepkové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
horčica plnotučná | 1 | čajová lyžička | |
korenie provensálske | 2 | čajové lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
lososový steak | 700 | gramov | |
maslo | 20 | gramov | |
olej olivový | 150 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička |
Recept
2.
olej olivový 150 mililitrov • korenie provensálske 2 čajové lyžičky • cesnak 2 strúčiky • soľ 1 čajová lyžička • horčica plnotučná 1 čajová lyžička • maslo 20 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Cesnak ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s olejom, rozpusteným maslom, horčicou, soľou a koreninami. Do marinády vložíme lososa a mäso niekoľkokrát počas marinovania obrátime. Marinujeme 24 hodín.
3.
Steaky opečieme na troche oleja z každej strany asi 4-5 minút.
Dobrú chuť!