svetvomne.sk

Provensálsky lososový steak

    

Voňavý šťavnatý losos v provensálskej marináde.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak2strúčiky
horčica plnotučná1čajová lyžička
korenie provensálske2čajové lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
lososový steak700gramov
maslo20gramov
olej olivový150mililitrov
soľ1čajová lyžička

1. 

lososový steak 700 gramov

Mrazené lososové steaky necháme dobre rozmraziť, umyjeme a osušíme.

2. 

olej olivový 150 mililitrov  korenie provensálske 2 čajové lyžičky  cesnak 2 strúčiky  soľ 1 čajová lyžička  horčica plnotučná 1 čajová lyžička  maslo 20 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Cesnak ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s olejom, rozpusteným maslom, horčicou, soľou a koreninami. Do marinády vložíme lososa a mäso niekoľkokrát počas marinovania obrátime. Marinujeme 24 hodín.

3. 

Steaky opečieme na troche oleja z každej strany asi 4-5 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť