svetvomne.sk

Provensálsky lososový steak

Voňavý šťavnatý losos v provensálskej marináde.

 

Počet porcií: 4

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
cesnak2strúčiky
horčica plnotučná1čajová lyžička
korenie provensálske2čajové lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
lososový steak700gramov
maslo20gramov
olej olivový150mililitrov
soľ1čajová lyžička

1. 

lososový steak 700 g

Mrazené lososové steaky necháme dobre rozmraziť, umyjeme a osušíme.

2. 

olej olivový 150 ml  korenie provensálske 2 ČL  cesnak 2 strúčiky  soľ 1 ČL  horčica plnotučná 1 ČL  maslo 20 g  korenie čierne mleté ½ ČL

Cesnak ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s olejom, rozpusteným maslom, horčicou, soľou a koreninami. Do marinády vložíme lososa a mäso niekoľkokrát počas marinovania obrátime. Marinujeme 24 hodín.

3. 

Steaky opečieme na troche oleja z každej strany asi 4-5 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť