RECEPTY

Pečené údené bravčové koleno

Pečené údené bravčové koleno

Obľúbená pochúťka. Podávame s feferónkami, horčicou alebo chrenom. Kolienko je vhodné konzumovať s chlebom a zapíjať dobrým chladeným pivom.

recept,fotorecept,bravčové koleno údené vykostené,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové koleno údené vykostené600gramov
cesnak6strúčikov
korenie čierne celé5kusov
paprika červená mletá1čajová lyžička
voda-
voda minerálna200mililitrov

 

Recept

1. 

bravčové koleno údené vykostené 600 gramov  voda  korenie čierne celé 5 kusov

Údené koleno vložíme do studenej vody, privedieme do varu, pridáme korenie a 1 hodinu varíme.

2. 

cesnak 6 strúčikov  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  voda minerálna 200 mililitrov

Uvarené koleno preložíme do hlbokého pekáča, potrieme ho prelisovaným cesnakom, posypeme paprikou, podlejeme vodou a zakryté dáme prudko zapekať.

3. 

Zapekáme asi 20-30 minút, priebežne koleno odokryjeme, polejeme výpekom, opäť zakryjeme a pečieme ďalej. Pokiaľ sa voda v pekáči počas pečenie vyparí, prilejeme ju, aby nám koleno neprihorelo.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies