Pečené údené bravčové koleno
Obľúbená pochúťka. Podávame s feferónkami, horčicou alebo chrenom. Kolienko je vhodné konzumovať s chlebom a zapíjať dobrým chladeným pivom.
recept,fotorecept,bravčové koleno údené vykostené,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové koleno údené vykostené | 600 | gramov | |
cesnak | 6 | strúčikov | |
korenie čierne celé | 5 | kusov | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
voda | - | ||
voda minerálna | 200 | mililitrov |
Recept
1.
bravčové koleno údené vykostené 600 gramov • voda • korenie čierne celé 5 kusov
Údené koleno vložíme do studenej vody, privedieme do varu, pridáme korenie a 1 hodinu varíme.
2.
cesnak 6 strúčikov • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • voda minerálna 200 mililitrov
Uvarené koleno preložíme do hlbokého pekáča, potrieme ho prelisovaným cesnakom, posypeme paprikou, podlejeme vodou a zakryté dáme prudko zapekať.
3.
Zapekáme asi 20-30 minút, priebežne koleno odokryjeme, polejeme výpekom, opäť zakryjeme a pečieme ďalej. Pokiaľ sa voda v pekáči počas pečenie vyparí, prilejeme ju, aby nám koleno neprihorelo.
Dobrú chuť!