svetvomne.sk

Olivové špirálky

     

Pomocou tohoto receptu si môžete pripraviť vynikajúce domáca pochúťkové párty pečivo plnené olivami.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový1polievková lyžica
Droždie čerstvé42gramov
Mlieko polotučné 1,5%350mililitrov
Múka polohrubá1polievková lyžica
Múka polohrubá500gramov
Olej olivový50mililitrov
Olivy s papričkou48kusov
Soľ1čajová lyžička

1. 

mlieko polotučné 1,5% 100 ml  múka polohrubá 1 PL  cukor kryštálový 1 PL  droždie čerstvé 42 g

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2. 

múka polohrubá 500 g  mlieko polotučné 1,5% 250 ml  olej olivový 50 ml  soľ 1 ČL

Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou, kváskom, mliekom a olejom.

3. 

Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

4. 

olivy s papričkou 48 ks

Cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Ďaľšie kroky opakujeme s oboma časťami. Na polovinu cesta poukladáme odkôstkované olivy do štyroch radov.

5. 

Prázdnu časť preložíme cez olivovú, povytláčame vzduch a postláčame cesto medzi radmi.

6. 

Oddelíme štyri samostané pásy a zakrútime ich do špirál.

7. 

Pečieme 20 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť