Tvarohová torta s jahodovým želé

Tvarohová torta s jahodovým želé

    

...len sa tak po nej zapráši :)

recept,fotorecept,jahodový kompót,jahodový kompót,tortové želé červené,tortové želé červené,tvaroh mäkký,lekvár jahodový,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:  Torty  

 

Recept

1. Jahodové želé

jahodový kompót 410 gramov  cukor kryštálový 40 gramov  tortové želé červené 10 gramov

Formu na tortu vyložíme potravinárskou fóliou. Na fóliu poukladáme rozpolené jahody (185g). Šťavu z jahodového kompótu (225ml) rozmiešame s cukrom a tortovým želé, uvedieme do varu a odstavíme. Želé pomaly nalejeme na jahody a necháme v chlade stuhnúť.

Jahodové želé

2. 1. korpus

múka hladká 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  cukor práškový 50 gramov  cukor vanilkový 10 gramov  citrónová kôra 2 čajové lyžičky  vajce slepačie 1 kus  maslo 50 gramov

Z múky, kypriaceho prášku, oboch cukrov, strúhanej citrónovej kôry, vajíčka a roztopeného masla vymiešame cesto.

1. korpus

3. 

Na plech prestrieme papier na pečenie, ktorý sme si vystrihli do tvaru tortovej formy. Na papieri rozvaľkáme cesto, položíme na neho kruh z tortovej formy a cesto dotlačíme prstami k okraju. Poprepichujeme vidličkou a 20 minút pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C.

4. 2. korpus

vajce slepačie 2 kusy  cukor práškový 50 gramov  škrob kukuričný 30 gramov  múka polohrubá 30 gramov  kypriaci prášok do pečiva 7 gramov  orechy vlašské mleté 30 gramov  kakao - prášok 1 polievková lyžica

Vajíčka vymiešame s cukrom, škrobovou múčkou, múkou, kypriacim práškom, mletými orechmi a kakaom.

2. korpus

5. 

Cesto vlejeme do papierom na pečenie vystlanej tortovej formy a pri 180°C ho 10 minút pečieme.

6. Tvarohovo-smotanová plnka

jedlá želatina 25 gramov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov

Želatinu rozpustíme v mlieku ľahkým zahriatím. Pri zahrievaní nám je indikátorom teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmie nás páliť.

Tvarohovo-smotanová plnka

7. 

tvaroh mäkký 750 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 500 mililitrov  cukor práškový 100 gramov

Tvaroh vymiešame so smotanou a cukrom, vmiešame rozpustenú želatinu.

8. Tortu poskladáme

lekvár jahodový

Na prvý korpus natrieme ovocný lekvár a položíme na neho druhý korpus.

Tortu poskladáme

9. 

jahodový kompót 820 gramov

Na druhý korpus poukladáme nahusto polovice jahôd (370g). Na korpusy navlečieme kruh z tortovej formy.

10. 

Na jahody rovnomerne rozotrieme polovicu plnky.

11. 

Na plnku opatrne prenesieme (vyklopíme) stuhnuté jahodové želé. Zakryjeme druhou polovicou plnky a tortu necháme najmenej 4 hodiny v chlade tuhnúť. Potom nožom opatrne uvoľníme plnku od formy a kruh stiahneme.

12. Zdobenie

tortové želé červené 10 gramov

Šťavu z jahodového kompótu (225ml) rozmiešame s tortovým želé, uvedieme do varu a odstavíme. Pomocou štetca nanášame želatinu na boky torty. Krátko zachladíme.

Zdobenie

13. 

čokoláda 85% 50 gramov

Rozpustíme čokoládu a povrch torty jemne dozdobíme.

14. ...mňááám...

...mňááám...

Dobrú chuť!