Jablkový koláč Harmonika

Jablkový koláč Harmonika

    

Jemný, šťavnatý tvarohový koláč z lístkového cesta, ochutený jablkami a piškótami, ktorý si hneď zamilujete.

recept,fotorecept,jablká strúhané,Koláče,Sezónne recepty

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

Recept

1. Príprava tvarohovej plnky

tvaroh mäkký 500 gramov  cukor kryštálový 60 gramov  cukor vanilkový 2 kusy  hrozienka  vaječný žĺtok 1 kus

Tvaroh s cukrom premiešame, pridáme žĺtok a hrozienka.

Príprava tvarohovej plnky

2. 

cesto lístkové 1 kus

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, tak aby trochu prečnievalo z plechu.

3. 

piškóty dlhé 1 balíček  jablká strúhané 4 kusy  škorica mletá

Pomocou valčeka preložíme cesto na plech. Do stredu cesta striedavo poukladáme piškóty a jablká, ktoré posypeme škoricou. Ak sú jabĺčka kyslé, môžme ich jemne pocukrovať.

4. 

Nanesieme tvarohovú plnku.

5. 

vajce slepačie 1 kus  mlieko polotučné 1,5% 1 čajová lyžička

Prečnievajúce cesto z oboch strán preložíme cez koláč tak aby sa v strede koláča takmer dotýkali. Ak nám vystanú odrezky z cesta, môžme z nich na povrch koláča urobiť mriežku. Potrieme vajíčkom rozšľahaným s troškou mlieka.

6. 

cukor práškový

Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C 20 - 25 minút do zlatista. Koláč za horúca poprášime preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!