Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček

Tradičný symbol Veľkonočných sviatkov, ktorý poteší nie len vaše chuťové zmysly.

recept,fotorecept,maslo,maslo,mlieko sladené zahustené (kondenzované),Zákusky,Slovenská kuchyňa,Veľkonočné

Zákusky

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový300gramov
cukor vanilkový1kus
hrozienka-
kypriaci prášok do pečiva1kus
maslo-
maslo200gramov
mlieko sladené zahustené (kondenzované)1kus
múka polohrubá300gramov
múka polohrubá-
olej slnečnicový150mililitrov
poleva cukrárska čokoládová-
vajce slepačie4kusy

 

Recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 4 kusy  cukor kryštálový 300 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 kus  múka polohrubá 300 gramov  cukor vanilkový 1 kus  olej slnečnicový 150 mililitrov  hrozienka

Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtka rozšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pridáme vodu a polohrubú muku, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva, potom postupne pridávame olej. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a pomaly zmes premiešame. Do cesta môžeme pridať hrozienka.

2. 

maslo  múka polohrubá

Formu na barančeka poriadne vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou.Nalejeme do nej do 3/4 cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 30-40 minút. Formu necháme vychladnúť a barančeka vyklopíme.

3. Príprava krému

mlieko sladené zahustené (kondenzované) 1 kus  maslo 200 gramov  poleva cukrárska čokoládová

Sladené kondenzované mlieko varíme ponorené vo vode, v zavretej konzerve asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Maslo alebo rastlinný tuk vymiešame do penista a postupne doň vmiešame vychladnuté mlieko z konzervy. Zdobíme cukrárskym vrecúškom. Oči, noštek a pusu vytvarujeme pomocou špáradla namočeného v roztopenej čokoláde a okolo krku uviažeme mašľu.

Dobrú chuť!