Dip s medvedím cesnakom

Dip s medvedím cesnakom

Podľa tohoto receptu si pripravíte vynikajúci, pikantný smotanový dip s medvedím cesnakom.Omáčka je skvelá k zemiakovým plackám, mäsu alebo na namáčanie chipsov či nachos.

recept,fotorecept,cesnak medvedí,smotana kyslá (14-18% tuku),Prívarky a omáčky,Bezlepkové,Sezónne recepty

Prívarky a omáčky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak medvedí100gramov
cibuľa50gramov
horčica plnotučná1čajová lyžička
korenie kurkuma½čajovej lyžičky
olej tekvicový1polievková lyžica
smotana kyslá (14-18% tuku)150gramov
smotanový krém50gramov
soľ1čajová lyžička
uhorka sterilizovaná kyslá50gramov

 

Recept

1. 

cesnak medvedí 100 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Do misy vložíme umytý cesnak, pridáme soľ.

2. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 150 gramov

Pridáme smotanu a ponorným mixérom zmixujeme.

3. 

smotanový krém 50 gramov  cibuľa 50 gramov  horčica plnotučná 1 čajová lyžička  korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky

Potom pridáme smotanový syr, nadrobno nakrájanú cibuľu, horčicu a kurkumu. Všetko spolu ponorným mixérom pomixujeme.

4. 

uhorka sterilizovaná kyslá 50 gramov

Nakoniec primiešame najemno nastrúhanu kyslú uhorku...

5. 

olej tekvicový 1 polievková lyžica

...a dochutíme olejom.

Dobrú chuť!