Palacinková roláda s tvarohom

Palacinková roláda s tvarohom

Úžasná roláda z palaciniek na ktorej si vynikajúco pochutíte.

recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkovitý,džem ovocný,ovocie rôzne,Palacinky,Rolády

Palacinky

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Palacinky  Rolády  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový50gramov
cukor práškový-
džem ovocný150gramov
maslo60gramov
mlieko plnotučné 3,5%600mililitrov
múka hladká220gramov
olej slnečnicový1čajová lyžička
ovocie rôzne120gramov
soľ1štipka
sódová voda300mililitrov
tvaroh jemný hrudkovitý500gramov
vajce slepačie1kus
škorica mletá-
škrob kukuričný20gramov

 

Recept

1. 

múka hladká 220 gramov

Do misy nasypeme múku.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov  sódová voda 300 mililitrov  soľ 1 štipka  vajce slepačie 1 kus  olej slnečnicový 1 čajová lyžička

Pridáme mlieko, sódu, štipku soli, vajce a trochu oleja. Vymiešame hladké cestíčko.

3. 

Väčšou naberačkou nalejeme na suchú panvicu(priemer 18 cm) cesto, upečieme z jednej...

4. 

...a z druhej strany. Palacinky nie sú úplne tenké a z pripraveného cesta upečieme 8 ks.

5. 

mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov  cukor kryštálový 50 gramov  škrob kukuričný 20 gramov

Z mlieka, cukru a kukuričného škrobu(alebo vanilkového pudingového prášku) uvaríme puding. V studenom vodnom kúpeli vychladíme,...

6. 

maslo 60 gramov

...primiešame maslo...

7. 

tvaroh jemný hrudkovitý 500 gramov

...a tvaroh. Vymiešame krém.

8. 

džem ovocný 150 gramov

Palacinky rozložíme na papier na pečenie, tak aby sa asi v 1/5 prekrývali. Pod každým prekrytím natrieme ľahko rozmiešaným džemom. Nakoniec natrieme celý palacinkový pás džemom.

9. 

Na palacinky rovnomerne rozložíme tvarohovú plnku.

10. 

ovocie rôzne 120 gramov

Tvarohovú plnku rovnomerne rozotrieme. Na začiatok rolády poukladáme drobné ovocie podľa chuti.

11. 

Pomocou papiera na pečenie začneme roládu stáčať.

12. 

Stočenú roládu zabalíme do papiera na ktorom sme ju stáčali a uložíme na hodinu do chladničky.

13. 

cukor práškový  škorica mletá

Stuhnutú vyberieme z chladničky, ostrým nožom pokrájame na porcie. Posypeme preosiatym práškovým cukrom a škoricou.

14. 

Pred podávaním necháme jednotlivé porcie chvíľu postáť pri izbovej teplote. Vtedy je roláda najchutnejšia. Dá sa však konzumovať aj studená, priamo z chladničky, čo oceníte najmä v lete.

Dobrú chuť!