Zemiaková kyslá polievka

Recept na prípravu klasickej bielej zemiakovej kyslej polievky. Polievku uvaríte tak isto, jednoducho a rýchlo, ako ju varili moja mama, babička, prababička i praprapra...

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 400 g  voda 1 l  soľ 1 ČL

Zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na menšie kocky a vo vode so soľou ich uvaríme do mäkka (cca 15 minút).

2. 

mlieko polotučné 1,5% ½ l

Pridáme mlieko a privedieme do varu.

3. 

mlieko polotučné 1,5% ½ l  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 g  múka hladká 2 PL  paprika červená mletá 1 ČL

V mlieku rozmiešame smotanu, múku a mletú červenú papriku do hladka.

4. 

soľ  ocot 2 PL

Zátrepku prilejeme k zemiakovému základu a 3 - 4 minúty za stáleho miešania prevaríme. Odstavíme z ohňa, podľa chuti dosolíme a dochutíme octom. Octom dochucujeme tak, že ho pridávame do polievky po polievkových lyžičkách a ochutnávame. Nikdy nelejeme ocot priamo z fľaše.

5. 

maslo 50 g

Po odstavení polievky zo sporáka pridáme maslo a do rozpustenia masla polievku premiešavame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť