Všetky recepty > Polievky > Zeleninové polievky

Zemiaková kyslá polievka

Recept na prípravu klasickej bielej zemiakovej kyslej polievky. Polievku uvaríte tak isto, jednoducho a rýchlo, ako ju varili moja mama, babička, prababička i praprapra...

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 400 g  voda l  soľ ČL

Zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na menšie kocky a vo vode so soľou ich uvaríme do mäkka (cca 15 minút).

2. 

mlieko polotučné 1,5% ½ l

Pridáme mlieko a privedieme do varu.

3. 

mlieko polotučné 1,5% ½ l  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 g  múka hladká PL  paprika červená mletá ČL

V mlieku rozmiešame smotanu, múku a mletú červenú papriku do hladka.

4. 

soľ  ocot PL

Zátrepku prilejeme k zemiakovému základu a 3 - 4 minúty za stáleho miešania prevaríme. Odstavíme z ohňa, podľa chuti dosolíme a dochutíme octom. Octom dochucujeme tak, že ho pridávame do polievky po polievkových lyžičkách a ochutnávame. Nikdy nelejeme ocot priamo z fľaše.

5. 

maslo 50 g

Po odstavení polievky zo sporáka pridáme maslo a do rozpustenia masla polievku premiešavame.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť