Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Zapekaný karfiol

Na prípravu jednoduchý, na chuť skvelý a na zdravie prospešný recept pre každého.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

karfiol 1 ks  maslo 15 g

Karfiol očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do maslom vymasteného pekáča.

2. 

zemiaky 1 kg  smotana kyslá (14-18% tuku) 400 g  vajce slepačie 4 ks  syr polotvrdý 200 g  paprika červená 1 ks  pažítka  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  olej olivový 1 dl

Pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky, kyslú smotanu, natvrdo uvarené vajcia, nakrájanú kocku masla alebo deci oleja, strúhaný syr, nadrobno nakrájanú červenú papriku, nasekanú čerstvú pažítku, soľ a korenie.

3. 

Všetko poriadne premiešame.

4. 

Zakryjeme alobalom a pečieme hodinu pri 180 stupňoch.

5. 

Podávame so sterilizovanými uhorkami. Energetická hodnota jednej porcie je 2363 kJ (564 kcal). Dobrú chuť!

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť