Všetky recepty > Hlavné jedlá > Sladké jedlá

Tvarohové fánky

... nielen na fašiangy.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 250 g  vajce slepačie 2 ks  soľ  maslo 50 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  citrónová kôra 1 ČL  cukor kryštálový 1 PL  tvaroh hrudkovitý 250 g

Všetky ingrediencie a štipku soli zmiešame. Vypracujeme hladké cesto.

2. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Potom rozkrájame na rovnaké pásy, následne na kosoštvorce, v ktorých urobíme dva zárezy.

3. 

olej slnečnicový

Fánky vyprážame na rozohriatom oleji asi 2 minúty z každej strany dozlatova.

4. 

cukor vanilkový 24 g  cukor práškový 80 g

Ešte teplé fánky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť