Tvarohové fánky

... nielen na fašiangy.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 250 g  vajce slepačie 2 ks  soľ  maslo 50 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  citrónová kôra 1 ČL  cukor kryštálový 1 PL  tvaroh hrudkovitý 250 g

Všetky ingrediencie a štipku soli zmiešame. Vypracujeme hladké cesto.

2. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Potom rozkrájame na rovnaké pásy, následne na kosoštvorce, v ktorých urobíme dva zárezy.

3. 

olej slnečnicový

Fánky vyprážame na rozohriatom oleji asi 2 minúty z každej strany dozlatova.

4. 

cukor vanilkový 24 g  cukor práškový 80 g

Ešte teplé fánky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť