Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Kapustové placky

Výborný recept na zemiakové placky s kyslou kapustou.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

zemiaky 1.7 kg  kapusta kvasená 800 g

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu.

Príprava cesta

2. 

mlieko polotučné 1,5% 150 ml  cesnak 6 strúčikov  soľ 1 ČL  majoránka 2 ČL  múka hladká 100 g  strúhanka 80 g

Pridáme vajcia, mlieko, pretlačený cesnak, soľ, majoránku, hladkú múku a strúhanku podľa potreby (ak bude zmes na placky veľmi riedka). Všetko spolu premiešame, ak sme použili strúhanku, cesto necháme chvíľu odstáť.

3. Vysmážame

olej fritovací

Na panvici rozohrejeme olej (môžeme použiť aj klasickú bravčovú masť), cesto po lyžiciach kladieme do oleja a tvarujeme placky, ktoré z oboch strán upečieme. Na jednu placku použijeme približne tri polievkové lyžice zmesi.

Vysmážame

4. 

Podávame ako samostatný chod alebo ako prílohu k mäsovému/zeleninovému soté.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť