Kapustové placky

Výborný recept na zemiakové placky s kyslou kapustou.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

zemiaky 1.7 kg  kapusta kvasená 800 g

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu.

Príprava cesta

2. 

mlieko polotučné 1,5% 150 ml  cesnak 6 strúčikov  soľ 1 ČL  majoránka 2 ČL  múka hladká 100 g  strúhanka 80 g

Pridáme vajcia, mlieko, pretlačený cesnak, soľ, majoránku, hladkú múku a strúhanku podľa potreby (ak bude zmes na placky veľmi riedka). Všetko spolu premiešame, ak sme použili strúhanku, cesto necháme chvíľu odstáť.

3. Vysmážame

olej fritovací

Na panvici rozohrejeme olej (môžeme použiť aj klasickú bravčovú masť), cesto po lyžiciach kladieme do oleja a tvarujeme placky, ktoré z oboch strán upečieme. Na jednu placku použijeme približne tri polievkové lyžice zmesi.

Vysmážame

4. 

Podávame ako samostatný chod alebo ako prílohu k mäsovému/zeleninovému soté.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť