svetvomne.sk

Huspenina

Vynikajúca zimná kolagénová pochúťka, ktorej dlhá príprava stojí za to. Podávame s chlebom, cibuľou a octom.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové koleno 2 ks  bravčové paprčky 3 ks

Bravčové paprčky a kolená dôkladne umyjeme. Odstránime z nich prípadné ochlpenie - oškrabaním ostrím nožom, prípadne čiastočným, malým orezaním, alebo opálením ochlpenej časti nad ohňom.

2. 

voda 4 l

Kolená a paprčky vložíme do hrnca a prilejeme studenú vodu. Pomaly uvedieme do varu a varíme 2 hodiny.

3. 

cibuľa 1 ks  cesnak 6 strúčikov  soľ 3 ČL

Po dvoch hodinách pridáme očistenú cibuľu, cesnak a soľ.

4. 

Huspeninu ďalej pomaly varíme cca 4 hodiny.

5. 

Vývar precedíme do hlbších nádob.

6. 

Mäso necháme trochu vychladnúť.

7. 

Potom mäso rozoberieme a vkladáme ho do vývaru.

8. 

Huspeninu necháme v chlade dobre stuhnúť. Tuhne niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

9. 

Pred podávaním môžeme zoškrabať zrazený tuk na povrchu huspeniny. Potom ju nakrájame a pri servírovaní kladieme spodnou časťou nahor.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť