RECEPTY

Huspenina

Huspenina

Vynikajúca zimná kolagénová pochúťka, ktorej dlhá príprava stojí za to. Podávame s chlebom, cibuľou a octom.

recept,fotorecept,bravčové koleno,bravčové paprčky,Slané chuťovky,Fašiangy,Bezlepkové,Bezlaktózové

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové koleno2kusy
bravčové paprčky3kusy
cesnak6strúčikov
cibuľa1kus
soľ3čajové lyžičky
voda4litre

 

Recept

1. 

bravčové koleno 2 kusy  bravčové paprčky 3 kusy

Bravčové paprčky a kolená dôkladne umyjeme. Odstránime z nich prípadné ochlpenie - oškrabaním ostrím nožom, prípadne čiastočným, malým orezaním, alebo opálením ochlpenej časti nad ohňom.

2. 

voda 4 litre

Kolená a paprčky vložíme do hrnca a prilejeme studenú vodu. Pomaly uvedieme do varu a varíme 2 hodiny.

3. 

cibuľa 1 kus  cesnak 6 strúčikov  soľ 3 čajové lyžičky

Po dvoch hodinách pridáme očistenú cibuľu, cesnak a soľ.

4. 

Huspeninu ďalej pomaly varíme cca 4 hodiny.

5. 

Vývar precedíme do hlbších nádob.

6. 

Mäso necháme trochu vychladnúť.

7. 

Potom mäso rozoberieme a vkladáme ho do vývaru.

8. 

Huspeninu necháme v chlade dobre stuhnúť. Tuhne niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

9. 

Pred podávaním môžeme zoškrabať zrazený tuk na povrchu huspeniny. Potom ju nakrájame a pri servírovaní kladieme spodnou časťou nahor.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies