svetvomne.sk

Bryndzový posúch so slaninou

Vynikajúci slaný koláč z obľúbenej slovenskej bryndze.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 350 ml  cukor kryštálový ½ ČL  droždie čerstvé 20 g  múka hladká 250 g  múka polohrubá 250 g  soľ ½ ČL  vajce slepačie 1 ks

Odmeráme si mlieko a mierne ho ohrejeme. V hrnčeku necháme vzísť kvások z časti odmeraného mlieka, z cukru a droždia. Do hlbokej misy nasypeme obe múky, pridáme soľ, vajce, vlejeme kvások a zvyšné mlieko.

2. 

Vymiesime cesto ktoré necháme, zakryté, na teplom mieste vykysnúť.

3. 

múka hladká

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na dve polovice.

4. 

Pripravíme si papier na pečenie vo veľkosti plechu v ktorom budeme posúch piecť. Na papieri rozvaľkáme jednu polovicu cesta. Druhú polovicu cesta odložíme do chladničky, aby nám cesto počas pečenia prvého posúcha neprekyslo.

5. 

bryndza 250 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 400 g  vajce slepačie 2 ks  soľ ¾ ČL  slanina oravská 200 g

V miske zmiešame bryndzu so smotanou, vajíčkami a soľou. Nakrájame slaninu.

6. 

Rozvaľkané cesto na papieri preložíme na plech a nalejeme na neho polovicu pripravenej bryndze. Na bryndzu rovnomerne rozdelíme polovicu slaniny.

7. 

Posúch upečieme v rozohriatej rúre do zlatova.
Druhú polovicu cesta 10 minút pred ukončením pečenia vyberieme z chladničky, spracujeme ho a upečieme ako prvý posúch.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť