svetvomne.sk

Múka špaldová celozrnná polohrubá v receptoch

 
Tvarohový koláč s višňami

Skvelý koláč z dvoch druhov špaldovej múky, plný chutného tvarohu a obľúbených višní.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

Cmarové mafiny so slivkovým lekvárom

Jemné, nadýchané mafiny plnené slivkovým lekvárom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Zeleninové kalerábovo-cuketové placky

Skvelé placky, ktoré môžeme konzumovať samostatne so smotanou či tatárskou omáčkou. Sú dobrou voľbou aj ako príloha k jedlám z mäsa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Tvarohové koláče so slivkami

Chutné nadýchané koláče na moravský spôsob s pridanou špaldovou múkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Špaldový posúch so slivkami

Chutný koláč zo sliviek a z kysnutého cesta zo špaldovej múky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

Špaldový smotanový koláč

Kysnutý smotanový koláč zo špaldovej múky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Špaldovo-zemiakové halušky s krupicou

Vhodné ako príloha k paprikášom, perkeltom či omáčkam. Tiež vhodné ako samostatný pokrm na sladko s makom a cukrom, alebo na slano s bryndzou a slaninkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

Špaldová bábovka s jemnou plnkou

Vynikajúca jednoduchá bábovka zo špaldovej múky, s melasou a trstinovým cukrom, pečená v jednom kroku s banánovo-tvarohovou plnkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Ovocné rezy s agarom

Koláčik poteší všetkých, ktorí chcú zdravšie maškrtiť.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Medové mafiny so slivkami

Veľmi chutné, jemné a šťavnaté mafiny, bez cukru a vajec.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Špaldovo-banánové mafiny

Nadýchané celozrnné mafiny bez cukru.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Škoricový plátkový chlebík

Sladký škoricový chlebík skladaný z plátkov kysnutého cesta.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Chlebové bryndzové pečivo

Podávame ako prílohu k hustým mäsovým i strukovinovým polievkam.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

vysoká

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť