svetvomne.sk

Škoricový plátkový chlebík

    

Sladký škoricový chlebík skladaný z plátkov kysnutého cesta.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový1polievková lyžica
cukor trstinový150gramov
cukor vanilkový15gramov
cukor škoricový2polievkové lyžice
droždie čerstvé21gramov
maslo80gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%175mililitrov
múka polohrubá250gramov
múka polohrubá1polievková lyžica
múka polohrubá-
múka špaldová celozrnná polohrubá250gramov
soľ1štipka
vajce slepačie2kusy

1. 

mlieko polotučné 1,5% 75 mililitrov  múka polohrubá 1 polievková lyžica  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  droždie čerstvé 21 gramov

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2. 

vajce slepačie 2 kusy  cukor trstinový 150 gramov  soľ 1 štipka  cukor vanilkový 15 gramov

Primiešame uvedené ingrediencie.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  maslo 50 gramov

Zohrejeme si mlieko a v ňom rozmiešame kúsok masla. Maslo s mliekom prilejeme do misy.

4. 

múka špaldová celozrnná polohrubá 250 gramov  múka polohrubá 250 gramov

Pridáme preosiate múky.

5. 

Vymiesime cesto, ...

6. 

... posypeme ho trochou múky a necháme vykysnúť približne 25 minút.

7. 

Cesto rozvaľkáme na pracovnej doske.

8. 

Rozkrájame ho na 10 cm široké pásy ...

9. 

... a potom priečne na 10x10 cm štvorčeky.

10. 

maslo 30 gramov

Štvorčeky cesta potrieme rozpusteným maslom ...

11. 

cukor škoricový 2 polievkové lyžice

... a posypeme cukrom so škoricou.

12. 

maslo  múka polohrubá

Formu na pečenie vymažeme maslom a vysypeme múkou.

13. 

Štvorčeky cesta stohujeme na seba a povkladáme vedľa seba bokom do formy na pečenie.

14. 

Pečieme 35 min. pri teplote 170°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť