Škoricový plátkový chlebík

Sladký škoricový chlebík skladaný z plátkov kysnutého cesta.
recept,fotorecept,cukor škoricový,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 61 | polievková lyžica kcal | |
cukor trstinový | 150 594 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 15 55 | gramov kcal | |
cukor škoricový | 2 114 | polievkové lyžice kcal | |
droždie čerstvé | 21 22 | gramov kcal | |
maslo | 80 588 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 175 85 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 250 890 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 1 54 | polievková lyžica kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
múka špaldová celozrnná polohrubá | 250 850 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 75 mililitrov • múka polohrubá 1 polievková lyžica • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • droždie čerstvé 21 gramov
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2.
vajce slepačie 2 kusy • cukor trstinový 150 gramov • soľ 1 štipka • cukor vanilkový 15 gramov
Primiešame uvedené ingrediencie.

3.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • maslo 50 gramov
Zohrejeme si mlieko a v ňom rozmiešame kúsok masla. Maslo s mliekom prilejeme do misy.


5.
Vymiesime cesto, ...

6.
... posypeme ho trochou múky a necháme vykysnúť približne 25 minút.

7.
Cesto rozvaľkáme na pracovnej doske.

8.
Rozkrájame ho na 10 cm široké pásy ...

9.
... a potom priečne na 10x10 cm štvorčeky.




13.
Štvorčeky cesta stohujeme na seba a povkladáme vedľa seba bokom do formy na pečenie.

14.
Pečieme 35 min. pri teplote 170°C.
Dobrú chuť!