Škoricový plátkový chlebík
Sladký škoricový chlebík skladaný z plátkov kysnutého cesta.
recept,fotorecept,cukor škoricový,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
cukor trstinový | 150 | gramov | |
cukor vanilkový | 15 | gramov | |
cukor škoricový | 2 | polievkové lyžice | |
droždie čerstvé | 21 | gramov | |
maslo | 80 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 175 | mililitrov | |
múka polohrubá | 250 | gramov | |
múka polohrubá | 1 | polievková lyžica | |
múka polohrubá | - | ||
múka špaldová celozrnná polohrubá | 250 | gramov | |
soľ | 1 | štipka | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 75 mililitrov • múka polohrubá 1 polievková lyžica • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • droždie čerstvé 21 gramov
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.
2.
vajce slepačie 2 kusy • cukor trstinový 150 gramov • soľ 1 štipka • cukor vanilkový 15 gramov
Primiešame uvedené ingrediencie.
3.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • maslo 50 gramov
Zohrejeme si mlieko a v ňom rozmiešame kúsok masla. Maslo s mliekom prilejeme do misy.
5.
Vymiesime cesto, ...
6.
... posypeme ho trochou múky a necháme vykysnúť približne 25 minút.
7.
Cesto rozvaľkáme na pracovnej doske.
8.
Rozkrájame ho na 10 cm široké pásy ...
9.
... a potom priečne na 10x10 cm štvorčeky.
13.
Štvorčeky cesta stohujeme na seba a povkladáme vedľa seba bokom do formy na pečenie.
14.
Pečieme 35 min. pri teplote 170°C.
Dobrú chuť!