svetvomne.sk

Zdravý slivkový koláčik

     

Jemne kyselkavý osviežujúci slivkový koláčik s cmarovo-banánovým korpusom a agarovým želé.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Agar (prášok)8gramov
Banány280gramov
Cmar280mililitrov
Cukor brezový3polievkové lyžice
Kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
Orechy vlašské150gramov
Slivky500gramov
Slivky sušené100gramov
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
Vločky ovsené100gramov
Škorica mletá½čajovej lyžičky

1. 

cmar 280 ml  vločky ovsené 100 g

Ovsené vločky pomelieme najemno. Necháme ich napučať 10 minút v cmare.

2. 

orechy vlašské 150 g

Orechy pomelieme najemno.

3. 

banány 280 g  slivky sušené 100 g

Banány pomačkáme vidličkou a sušené slivky nakrájame na menšie kúsky.

4. 

kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  škorica mletá ½ ČL  cukor brezový 2 PL

Do misy s napučanými vločkami pridáme orechy, banány, sušené slivky, prášok do pečiva, brezový cukor a škoricu. Všetko spolu ručným mixérom premiešame.

5. 

Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Nalejeme do nej cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 40 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

6. 

slivky 500 g

Slivky umyjeme a odkôstkujeme.

7. 

Slivky v mixéri rozmixujeme.

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  Agar (prášok) 8 g  cukor brezový 1 PL

Smotanu na šľahanie necháme v hrnci zovrieť, pridáme slivkové pyré, brezový cukor a agar. Privedieme do varu...

9. 

...a zmes vylejeme na koláčik. Necháme v chlade stuhnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť