Zdravý slivkový koláčik

Jemne kyselkavý osviežujúci slivkový koláčik s cmarovo-banánovým korpusom a agarovým želé.
recept,fotorecept,cmar,banány,slivky sušené,slivky,Zdravé koláčiky
Zdravé koláčiky
Kuchtil
Počet porcií
12
Hmotnosť porcie
144 g
Energia porcie
275 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
Agar (prášok) | 8 27 | gramov kcal | |
banány | 280 266 | gramov kcal | |
cmar | 280 112 | mililitrov kcal | |
cukor brezový | 3 108 | polievkové lyžice kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
orechy vlašské | 150 1011 | gramov kcal | |
slivky | 500 340 | gramov kcal | |
slivky sušené | 100 271 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
vločky ovsené | 100 366 | gramov kcal | |
škorica mletá | ½ 7 | čajovej lyžičky kcal |
Recept
1.
cmar 280 mililitrov • vločky ovsené 100 gramov
Ovsené vločky pomelieme najemno. Necháme ich napučať 10 minút v cmare.


3.
banány 280 gramov • slivky sušené 100 gramov
Banány pomačkáme vidličkou a sušené slivky nakrájame na menšie kúsky.

4.
kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • škorica mletá ½ čajovej lyžičky • cukor brezový 2 polievkové lyžice
Do misy s napučanými vločkami pridáme orechy, banány, sušené slivky, prášok do pečiva, brezový cukor a škoricu. Všetko spolu ručným mixérom premiešame.

5.
Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Nalejeme do nej cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 40 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.


7.
Slivky v mixéri rozmixujeme.

8.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • Agar (prášok) 8 gramov • cukor brezový 1 polievková lyžica
Smotanu na šľahanie necháme v hrnci zovrieť, pridáme slivkové pyré, brezový cukor a agar. Privedieme do varu...

9.
...a zmes vylejeme na koláčik. Necháme v chlade stuhnúť.

Dobrú chuť!