RECEPTY

Zdravý slivkový koláčik

Zdravý slivkový koláčik

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Jemne kyselkavý osviežujúci slivkový koláčik s cmarovo-banánovým korpusom a agarovým želé.

recept,fotorecept,cmar,banány,slivky sušené,slivky,Zdravé koláčiky

Zdravé koláčiky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Agar (prášok)8gramov
banány280gramov
cmar280mililitrov
cukor brezový3polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
orechy vlašské150gramov
slivky500gramov
slivky sušené100gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
vločky ovsené100gramov
škorica mletá½čajovej lyžičky

 

Recept

1. 

cmar 280 mililitrov  vločky ovsené 100 gramov

Ovsené vločky pomelieme najemno. Necháme ich napučať 10 minút v cmare.

Ovsené vločky pomelieme najemno. Necháme ich...

2. 

orechy vlašské 150 gramov

Orechy pomelieme najemno.

Orechy pomelieme najemno. ...

3. 

banány 280 gramov  slivky sušené 100 gramov

Banány pomačkáme vidličkou a sušené slivky nakrájame na menšie kúsky.

Banány pomačkáme vidličkou a sušené slivky...

4. 

kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  škorica mletá ½ čajovej lyžičky  cukor brezový 2 polievkové lyžice

Do misy s napučanými vločkami pridáme orechy, banány, sušené slivky, prášok do pečiva, brezový cukor a škoricu. Všetko spolu ručným mixérom premiešame.

Do misy s napučanými vločkami pridáme orechy,...

5. 

Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Nalejeme do nej cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 40 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na...

6. 

slivky 500 gramov

Slivky umyjeme a odkôstkujeme.

Slivky umyjeme a odkôstkujeme. ...

7. 

Slivky v mixéri rozmixujeme.

Slivky v mixéri rozmixujeme....

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  Agar (prášok) 8 gramov  cukor brezový 1 polievková lyžica

Smotanu na šľahanie necháme v hrnci zovrieť, pridáme slivkové pyré, brezový cukor a agar. Privedieme do varu...

Smotanu na šľahanie necháme v hrnci zovrieť,...

9. 

...a zmes vylejeme na koláčik. Necháme v chlade stuhnúť.

...a zmes vylejeme na koláčik. Necháme v chlade...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť