RECEPTY

Zdravý slivkový koláčik

Zdravý slivkový koláčik

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jemne kyselkavý osviežujúci slivkový koláčik s cmarovo-banánovým korpusom a agarovým želé.

recept,fotorecept,cmar,banány,slivky sušené,slivky,Zdravé koláčiky

Zdravé koláčiky

Kuchtil

Počet porcií

12

Hmotnosť porcie

144 g

Energia porcie

275 kcal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

Agar (prášok)

8

27

gramov

kcal

banány

280

266

gramov

kcal

cmar

280

112

mililitrov

kcal

cukor brezový

3

108

polievkové lyžice

kcal

kypriaci prášok do pečiva

1

4

čajová lyžička

kcal

orechy vlašské

150

1011

gramov

kcal

slivky

500

340

gramov

kcal

slivky sušené

100

271

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

250

778

mililitrov

kcal

vločky ovsené

100

366

gramov

kcal

škorica mletá

½

7

čajovej lyžičky

kcal

 

Recept

1. 

cmar 280 mililitrov  vločky ovsené 100 gramov

Ovsené vločky pomelieme najemno. Necháme ich napučať 10 minút v cmare.

Ovsené vločky pomelieme najemno. Necháme ich...

2. 

orechy vlašské 150 gramov

Orechy pomelieme najemno.

Orechy pomelieme najemno. ...

3. 

banány 280 gramov  slivky sušené 100 gramov

Banány pomačkáme vidličkou a sušené slivky nakrájame na menšie kúsky.

Banány pomačkáme vidličkou a sušené slivky...

4. 

kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  škorica mletá ½ čajovej lyžičky  cukor brezový 2 polievkové lyžice

Do misy s napučanými vločkami pridáme orechy, banány, sušené slivky, prášok do pečiva, brezový cukor a škoricu. Všetko spolu ručným mixérom premiešame.

Do misy s napučanými vločkami pridáme orechy,...

5. 

Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Nalejeme do nej cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 40 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na...

6. 

slivky 500 gramov

Slivky umyjeme a odkôstkujeme.

Slivky umyjeme a odkôstkujeme. ...

7. 

Slivky v mixéri rozmixujeme.

Slivky v mixéri rozmixujeme....

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  Agar (prášok) 8 gramov  cukor brezový 1 polievková lyžica

Smotanu na šľahanie necháme v hrnci zovrieť, pridáme slivkové pyré, brezový cukor a agar. Privedieme do varu...

Smotanu na šľahanie necháme v hrnci zovrieť,...

9. 

...a zmes vylejeme na koláčik. Necháme v chlade stuhnúť.

...a zmes vylejeme na koláčik. Necháme v chlade...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť