svetvomne.sk

Zdravý slivkový koláčik

    

Jemne kyselkavý osviežujúci slivkový koláčik s cmarovo-banánovým korpusom a agarovým želé.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Agar (prášok)8gramov
banány280gramov
cmar280mililitrov
cukor brezový3polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
orechy vlašské150gramov
slivky500gramov
slivky sušené100gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
vločky ovsené100gramov
škorica mletá½čajovej lyžičky

1. 

cmar 280 mililitrov  vločky ovsené 100 gramov

Ovsené vločky pomelieme najemno. Necháme ich napučať 10 minút v cmare.

2. 

orechy vlašské 150 gramov

Orechy pomelieme najemno.

3. 

banány 280 gramov  slivky sušené 100 gramov

Banány pomačkáme vidličkou a sušené slivky nakrájame na menšie kúsky.

4. 

kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  škorica mletá ½ čajovej lyžičky  cukor brezový 2 polievkové lyžice

Do misy s napučanými vločkami pridáme orechy, banány, sušené slivky, prášok do pečiva, brezový cukor a škoricu. Všetko spolu ručným mixérom premiešame.

5. 

Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Nalejeme do nej cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 40 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

6. 

slivky 500 gramov

Slivky umyjeme a odkôstkujeme.

7. 

Slivky v mixéri rozmixujeme.

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  Agar (prášok) 8 gramov  cukor brezový 1 polievková lyžica

Smotanu na šľahanie necháme v hrnci zovrieť, pridáme slivkové pyré, brezový cukor a agar. Privedieme do varu...

9. 

...a zmes vylejeme na koláčik. Necháme v chlade stuhnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť