svetvomne.sk

Vianočné vínové venčeky

     

Krehké vianočné pečivo spájané džemom.

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

múka hladká 180 g  maslo 120 g  soľ 1 štipka  víno biele suché 50 ml

Do misy nasypeme múku, pridáme nakrájané zmäknuté maslo, pridáme štipku soli a prilejeme víno.

2. 

Vypracujeme cesto.

3. 

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme najmenej dve hodiny stuhnúť v chlade.

4. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Vykrajujeme kolieska, do ktorých vykrojíme malým kolieskom otvor. Vykrojíme 50 venčekov.

5. 

Venčeky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

6. 

Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.

7. 

cukor práškový

Teplé kolieska obaľujeme v práškovom cukre. Necháme vychladnúť a obschnúť.

8. 

džem višňový

Potom venčeky pozliepame džemom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť