svetvomne.sk

Vianočné vínové venčeky

    

Krehké vianočné pečivo spájané džemom.

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

múka hladká 180 gramov  maslo 120 gramov  soľ 1 štipka  víno biele suché 50 mililitrov

Do misy nasypeme múku, pridáme nakrájané zmäknuté maslo, pridáme štipku soli a prilejeme víno.

2. 

Vypracujeme cesto.

3. 

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme najmenej dve hodiny stuhnúť v chlade.

4. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Vykrajujeme kolieska, do ktorých vykrojíme malým kolieskom otvor. Vykrojíme 50 venčekov.

5. 

Venčeky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

6. 

Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.

7. 

cukor práškový

Teplé kolieska obaľujeme v práškovom cukre. Necháme vychladnúť a obschnúť.

8. 

džem višňový

Potom venčeky pozliepame džemom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť