svetvomne.sk

Piškótové cesto

    

Recept na prípravu najlepšieho piškótového cesta.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cukor kryštálový4polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva12gramov
mlieko polotučné 1,5%-
múka hladká5polievkových lyžíc
olej slnečnicový2polievkové lyžice
vajce slepačie4kusy

1. 

vajce slepačie 4 kusy  cukor kryštálový 4 polievkové lyžice

Oddelíme si žĺtka od bielok. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh. Pred koncom šľahania pridáme cukor.

2. 

múka hladká 5 polievkových lyžíc  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  mlieko polotučné 1,5%

Zmiešame žĺtka, olej a múku. Riedime mliekom.

3. 

kypriaci prášok do pečiva 12 gramov

Nakoniec jemne primiešame sneh a prášok do pečiva.

4. 

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v dobre predhriatej rúre na 160 stupňoch približne 30 minút, pokiaľ nezačne na povrchu mierne hnednúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť