svetvomne.sk

Marinované kuracie prsia s mozzarellou

     

Šťavnatá kuracina s chutným syrom - obed, či večera pre všetkých gurmánov. Pokrm je vhodné zaradiť aj do jedálnička ľudí s nadváhou, pričom prílohu by mal tvoriť šalát z čerstvej zeleniny poliaty olivovým olejom.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:    

 

 
 
Korenie grilovacie1čajová lyžička
Kuracie prsia400gramov
Olej olivový40mililitrov
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Soľ
Syr mozzarella125gramov
Voda100mililitrov

1. 

kuracie prsia 400 g  olej olivový 40 ml  paprika červená mletá 1 ČL  korenie grilovacie 1 ČL

Dva hrubšie kusy kuracích pŕs umyjeme, posypeme paprikou a grilovacím korením. Zalejeme olejom. Pár krát ich obrátime, zakryjeme a necháme do druhého dňa v chlade marinovať.

2. 

soľ  syr Mozzarella 125 g

Mozzarellu prekrojíme na polovicu na plocho.Pred pečením prsia narežeme tak, aby vznikla kapsa, zvnútra nasolíme a do každého vložíme polovicu syra. Uzavrieme kuchynskou ihlou.

3. 

soľ  voda 100 ml

Prsia vložíme do uzatvárateľného pekáča, posolíme zvrchu a podlejeme vodou.

4. 

Pekáč uzavrieme a vložíme do rúry. Pečieme 40 minút pri teplote 190°C.

5. 

Pred podávaním odstránime ihlu a prsia prekrojíme. Podávame s ryžou poliatou výpekom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť