Marinované kuracie prsia s mozzarellou

Šťavnatá kuracina s chutným syrom - obed, či večera pre všetkých gurmánov. Pokrm je vhodné zaradiť aj do jedálnička ľudí s nadváhou, pričom prílohu by mal tvoriť šalát z čerstvej zeleniny poliaty olivovým olejom.
recept,fotorecept,kuracie prsia,Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie grilovacie | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
kuracie prsia | 400 441 | gramov kcal | |
olej olivový | 40 352 | mililitrov kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
syr Mozzarella | 125 307 | gramov kcal | |
voda | 100 221 | mililitrov kcal |
Recept
1.
kuracie prsia 400 gramov • olej olivový 40 mililitrov • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • korenie grilovacie 1 čajová lyžička
Dva hrubšie kusy kuracích pŕs umyjeme, posypeme paprikou a grilovacím korením. Zalejeme olejom. Pár krát ich obrátime, zakryjeme a necháme do druhého dňa v chlade marinovať.

2.
soľ • syr Mozzarella 125 gramov
Mozzarellu prekrojíme na polovicu na plocho.Pred pečením prsia narežeme tak, aby vznikla kapsa, zvnútra nasolíme a do každého vložíme polovicu syra. Uzavrieme kuchynskou ihlou.

3.
Prsia vložíme do uzatvárateľného pekáča, posolíme zvrchu a podlejeme vodou.

4.
Pekáč uzavrieme a vložíme do rúry. Pečieme 40 minút pri teplote 190°C.

5.
Pred podávaním odstránime ihlu a prsia prekrojíme. Podávame s ryžou poliatou výpekom.

Dobrú chuť!