Pórové cestoviny
Vynikajúce cestoviny s chutným a zdravým pórom.
recept,fotorecept,pór,cestoviny - Fusilli (špirály),Cestoviny
Cestoviny
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
cestoviny - Fusilli (špirály) | 500 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
olej olivový | 5 | polievkových lyžíc | |
pór | 500 | gramov | |
smotana sladká na varenie | 100 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr tavený | 100 | gramov | |
syr tvrdý | - | ||
voda | - |
Recept
1. Príprava póru
pór 500 gramov
Pór očistíme, odkrojíme korienky a časť vňate. Umyjeme ho a pokrájame na kolieska.

2.
olej olivový 5 polievkových lyžíc • soľ 1 čajová lyžička • voda
Hlboká panvica Wok ø 28 cm
Vo woku zohrejeme olej, pridáme pór, soľ a pod pokrievkou 10 minút dusíme za občasného premiešania. Podľa potreby môžeme priliať 2 - 3 polievkové lyžice vody.

3.
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • smotana sladká na varenie 100 mililitrov • syr tavený 100 gramov
Do uduseného pôru prilejeme mlieko, pridáme smotanu a syr. Prevaríme do rozpustenia syra.


5.
cestoviny - Fusilli (špirály) 500 gramov • syr tvrdý
Uvaríme cestoviny, scedíme ich a primiešame k ním pórovú omáčku. Hneď podávame. Porcie na tanieri môžeme podľa chuti posypať strúhaným syrom.

Dobrú chuť!