Lasagne

Lasagne

Jednoduchý recept na prípravu tradičného talianskeho hlavného jedla z cestovín a bravčového mäsa.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,cestoviny - Lasagne,Cestoviny,Talianska kuchyňa

Cestoviny

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso500gramov
cestoviny - Lasagne200gramov
cibuľa1kus
korenie Pasta asciutta2čajové lyžičky
olej slnečnicový20mililitrov
paradajkový pretlak500gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)200mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
syr tvrdý250gramov

 

Recept

1. 

cibuľa 1 kus  bravčové mleté mäso 500 gramov  olej slnečnicový 20 mililitrov

Cibuľku osmažíme na oleji do zlatista, pridáme bravčové mäsko a rozmiešame.

2. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  paradajkový pretlak 500 gramov  korenie Pasta asciutta 2 čajové lyžičky

Po povrchovom osmaženi zmesi mäsa a cibuľky, prilejeme paradajkové pretlaky a sladkú smotanu. Ak je zmes hustá prilejeme vodu. Zmes by mala byť stredne riedka, aby sa pri zapekaní cestoviny uvarili. Pridáme korenie, prípadne vegetu.

3. 

cestoviny - Lasagne 200 gramov

Spodok formy na pečenie vylejeme riedkou časťou predchystanej zmesi, na ktorú poukladáme plátky cestoviny tak, aby bol pokrytý celý povrch. Na cestoviny rozprestrieme zmes a tento krok opakujeme 3-4 krát, tak aby bola vrchná vrstva mäsová.

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov  syr tvrdý 250 gramov

Na hornú vrstvu rozotrieme 2 kyslé smotany a posypeme strúhaným syrom.

5. 

Zapekáme asi pol hodiny, kým sa syr pekne nerozpustí a jemne nezhnedne.

6. 

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!