Plnené chlebíčky

Plnené chlebíčky

Vynikajúce predjedlo i chuťovka. Podávame na tanierikoch a konzumujeme príborom.

recept,fotorecept,Veka-biely sendvičový chlieb,syr tavený,šunka bravčová dusená,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Slané chuťovky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Veka-biely sendvičový chlieb300gramov
horčica plnotučná1čajová lyžička
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo50gramov
paprika kápia čerstvá100gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)50gramov
soľ½čajovej lyžičky
syr Mozzarella125gramov
syr tavený200gramov
uhorka sterilizovaná kyslá100gramov
vajce slepačie5kusov
šunka bravčová dusená200gramov

 

Recept

1. 

Veka-biely sendvičový chlieb 300 gramov  vajce slepačie 5 kusov

Z krájanej veky postupne povyberáme striedku, vložíme ju do misy a rozdrobíme.

2. 

maslo 50 gramov  horčica plnotučná 1 čajová lyžička  syr tavený 200 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Maslo vymiešame s horčicou, primiešame syr, soľ a korenie.

3. 

paprika kápia čerstvá 100 gramov

Papriku umyjeme, vyčistíme a pokrájame na malé kocky.

4. 

uhorka sterilizovaná kyslá 100 gramov

Uhorky...

5. 

šunka bravčová dusená 200 gramov

...a šunku tiež pokrájame na kocky.

6. 

Papriku, uhorky a šunku zmiešame s vekovou striedkou.

7. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 50 gramov

Primiešame pripravený syr a kyslú smotanu.

8. 

syr Mozzarella 125 gramov

Mozzarelu pokrájame nadrobno.

9. 

Z vajec odkrojíme konce a posekáme ich.

10. 

Nakrájanú mozzarelu s časťami vajíčok primiešame do plnky.

11. 

Vekové obruby kladieme po častiach na seba, vkladáme plnku, utlačíme ju na boky a vytvoríme v strede jamku.

12. 

Do jamky vložíme vajíčko.

13. 

Plnenú veku zabalíme do alobalu a uložíme na 24 hodín do chladu. Pred podávaním nakrájame podľa krajcov.

14. Návrh na servírovanie

Chlebíčky obložíme paradajkami a polejeme tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!