Oblíž prst

Úžasný zákusok ktorý zmizne z plechu za pár sekúnd. Poteší nielen návštevu ktorú čakáte, kolegov v práci ale hlavne mlsné jazýčky nás všetkých. Len pozor na prsty!

 

Počet porcií: 30

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný žĺtok 5 ks  cukor práškový 100 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. Vyšľaháme sneh

vaječný bielok 5 ks  cukor práškový 50 g

Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor.

Vyšľaháme sneh

3. Príprava cesta

múka polohrubá 150 g  kakao - prášok 4 PL  voda 5 PL  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL

Do misky vlejeme vymiešané žĺtka, pomaly pridáme múku, vodu, kakao, prášok do pečiva a nakoniec jemne zapracujeme vyšľahaný sneh. Cesto vlejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme na 180°C cca. 20 minút

Príprava cesta

4. Príprava plnky

mlieko polotučné 1,5% 750 ml  puding vanilkový - prášok 80 g  vaječný žĺtok 5 ks

Plnku si pripravíme uvarením pudingu do ktorého počas varenia pridáme žĺtka. Jemne puding počas varenia miešame aby sa nám nevytvorili hrudky.

Príprava plnky

5. Vyšľaháme maslo s cukrom

maslo 250 g  cukor vanilkový 20 g  cukor práškový 200 g

Do uvareného a vychladeného pudingu pridáme maslo vyšľahané s cukrom.

Vyšľaháme maslo s cukrom

6. 

Pudingovú plnku poriadne premiešame tak, aby hmota bola jemná bez hrudiek.

7. Snehová pokrývka

cukor kryštálový 200 g  vaječný bielok 5 ks

Vrch zákusku tvorí nad parou vyšľahaný sneh z vaječných bielkov s cukrom.

Snehová pokrývka

8. 

lekvár ríbezľový 150 g  čokoláda 30 g

Keď máme pripravené všetky vrstvy zákusku, môžeme začať zákusok vrstviť. Korpus potrieme kyslastejším lekvárom, plnkou a na záver pokryjeme snehom. Na snehovú vrstvu nastrúhame čokoládu, schladíme a podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť