Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Bravčová pečeň na cibuli

Vynikajúca lahôdka z klasickej kuchyne ktorá v záplave moderných receptov a rôznych "proti" vypadla z jedálníčkov.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava pečene

bravčová pečeň 400 g

Čerstvú pečeň umyjeme a odstránime z nej jemným narezaním a vytiahnutím prípadné tuhšie časti - blany a kanáliky. Pokrájame ju na plátky a slížky cca 0,5 cm hrubé.

Príprava pečene

2. Cibuľa

cibuľa 4 ks

Väčšie cibule očistíme, prekrojíme na polovice a pokrájame na tenké mesiačiky. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a chvíľu opražíme.

Cibuľa

3. Restovanie pečene na cibuli

paprika červená mletá 1 ČL  voda 4 PL

Do spenenej cibule pridáme pečeň, viackrát premiešame, kým sa pečeň sfarbí do belava. Prisypeme papriku a podlejeme trochou vody. Pod pokrievkou dusíme 10 minút. Potom odokryjeme a 5 minút za stáleho premiešavania dovaríme.

Restovanie pečene na cibuli

4. 

Pozor! Pečeň pri príprave nesolíme, lebo by stvrdla. Až pri podávaní si každý konzumujúci dosolí pokrm podľa chuti. Najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Môžeme ju servírovať aj s varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť