Bravčová pečeň na cibuli

Vynikajúca lahôdka z klasickej kuchyne ktorá v záplave moderných receptov a rôznych "proti" vypadla z jedálníčkov.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava pečene

bravčová pečeň 400 g

Čerstvú pečeň umyjeme a odstránime z nej jemným narezaním a vytiahnutím prípadné tuhšie časti - blany a kanáliky. Pokrájame ju na plátky a slížky cca 0,5 cm hrubé.

Príprava pečene

2. Cibuľa

cibuľa 4 ks

Väčšie cibule očistíme, prekrojíme na polovice a pokrájame na tenké mesiačiky. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a chvíľu opražíme.

Cibuľa

3. Restovanie pečene na cibuli

paprika červená mletá 1 ČL  voda 4 PL

Do spenenej cibule pridáme pečeň, viackrát premiešame, kým sa pečeň sfarbí do belava. Prisypeme papriku a podlejeme trochou vody. Pod pokrievkou dusíme 10 minút.Potom odokryjeme a 5 minút za stáleho premiešavania dovaríme.

Restovanie pečene na cibuli

4. 

Pozor! Pečeň pri príprave nesolíme, lebo by stvrdla. Až pri podávaní si každý konzumujúci dosolí pokrm podľa chuti. Najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Môžeme ju servírovať aj s varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť