svetvomne.sk

Papriková pasta - pikantná v receptoch

 
Hovädzí guláš so zemiakmi

Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Mangalica kotlíkový guláš

Bravčová guláš z kvalitného mäsa mangalice. Mäso z mangalice sa pre nižší obsah cholesterolu považuje za oveľa zdravšie, ako bežné bravčové mäso z ošípanej.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

stredná

Pikantné oškvarkové pagáčiky

Obľúbené pagáčiky s ostrou chuťou, vhodné na každú párty.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Guláš s pivom

Hustý guláš z hovädzieho a bravčového mäsa s chuťou piva.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Plnený pikantný hermelín v oleji

Obľúbený nakladaný syr s bielou plesňou na povrchu plnený pikantnou plnkou a cibuľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Bravčová polievka

Jednoduchá gulášová polievka z bravčového mäsa a zemiakov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

4 h.

Náročnosť

stredná

Kotlíkový guláš bez kotlíka

Guláš zo sporáka na veľkú rodinnú oslavu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Maďarský guláš

Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Rybacia zeleninová polievka

Hustá polievka zo zeleniny a rybieho filé. Na polievku odporúčame použiť filé, ktoré obsahuje 100% mäsa a nie je ničím konzervované. Najvhodnejšie je z filé z rýb, ktoré sú priamo po ulovení spracované a zamrazené. Samozrejme, že na polievku môžete použiť aj akúkoľvek mrazenú, alebo čerstvú rybu. Avšak jej konzumácia je ťažšia, keďže treba kontrolovať pri jedení kostičky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

vysoká

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť