svetvomne.sk

Vyprážaný syr - tvarôžky

     

Vyprážaný silne aromatický syr - tvarôžky, syrečky, či syr Harzer (prírodný zrejúci syr), je fantastickou pochúťkou. V našom recepte sme použili práve syr Harzer pre jeho výrazne jemnejšiu chuť a nie až tak prenikavú vôňu pri vyprážaní.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

tvarôžkový syr (tvarôžky, syrečky) 400 g  múka hladká 2 PL  vajce slepačie 2 ks  strúhanka 6 PL

Jednotlivé kolieska syrov obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku, v strúhanke, opäť vo vajíčku a opäť v strúhanke.

2. 

Obalené syry poukladáme na tácku, vložíme do mikroténového vrecúška a dáme na hodinu do mrazničky. Jemným zamrazením predídeme šíreniu sa ostrého, štipľavého, pachu pri ich smažení.

3. 

zemiaky  soľ  voda

Počas mrazenia syrečkov si ošúpeme zemiaky a dáme ich uvariť do slanej vody.

4. 

maslo

Po uvarení scedíme, omastíme maslom, vysypeme na plech a dáme prudko pod gril zapiecť.

5. 

olej slnečnicový

V panvici rozohrejeme olej a tvarôžky vysmažíme...

6. 

...z oboch strán. Po vysmažení kladieme na tanier, v žiadnom prípade nie na papier. Jemne vytečený syr je lepivý a zo syrečkov by sa papier nedal odstrániť.

7. 

Servírujeme so zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť