Vyprážaná cuketa so salámou a syrom

Servírujeme s varenými alebo pečenými zemiakmi, poprípade so zeleninovým šalátom.
recept,fotorecept,cuketa,syr tvrdý,saláma mortadella,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
| cuketa | 800 144 | gramov kcal | |
| múka polohrubá | 100 356 | gramov kcal | |
| olej olivový | 50 440 | mililitrov kcal | |
| olej repkový | 100 899 | mililitrov kcal | |
| saláma mortadella | 100 286 | gramov kcal | |
| strúhanka | 100 373 | gramov kcal | |
| syr tvrdý | 100 380 | gramov kcal | |
| vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept
1. Príprava cukety
cuketa 800 gramov • olej olivový 50 mililitrov
Cuketu umyjeme (najvhodnejšia je veľká, hrubá cuketa), ošúpeme, nakrájame na kolieska.

2. Trojobal
múka polohrubá 100 gramov • vajce slepačie 1 kus • strúhanka 100 gramov
Pripravíme si ingrediencie na trojobal (múka, vajce, strúhanka).

3.
syr tvrdý 100 gramov • saláma mortadella 100 gramov
Koliesko cukety posolíme, položíme naň plátok salámy a plátok syra.

4. Vyprážanie
olej repkový 100 mililitrov
Cuketu obalíme najprv v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. V panvici rozpálime olej, v ktorom cuketu vypražíme.

Dobrú chuť!
























