svetvomne.sk

Vafle s jahodovým pyré

    

Obľúbené vafle deťom na raňajky. Tiež sú vhodné ako zákusok pre nečakanú návštevu, stačí pridať šľahačku.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. Cesto na vafle

vaječný žĺtok 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  maslo 70 gramov  cukor práškový 30 gramov

Žĺtky rozšľaháme v mlieku, pridáme rozpustené maslo a cukor.

Cesto na vafle

2. 

múka hladká 300 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

Prisypeme múku s kypriacim práškom. Rozmiešame na hladké cesto.

3. 

vaječný bielok 2 kusy

Nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh z bielkov.

4. 

Cesto naberačkou nalievame...

5. 

... do foriem na pečenie vaflí, upečieme vo vyhriatej rúre (15 minút).

6. Jahodové pyré

jahody 250 gramov  cukor práškový 80 gramov

Jahody očistíme, umyjeme, zmixujeme s cukrom.

Jahodové pyré

7. 

Jahodovým pyré polejeme upečené vafle a môžeme podávať.

8. Vafle ako zákusok

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov

Vyšľaháme šľahačku do tuha a vložíme ju do cukrárenského vrecka.

Vafle ako zákusok

9. 

jahody

Poliate vafle ozdobíme šľahačkou a polovicami jahôd.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť