svetvomne.sk

Vanilkové vafle s broskyňovou omáčkou

     

Maškrtka nielen na raňajky.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
Broskyňa750gramov
Cukor práškový40gramov
Cukor trstinový150gramov
Cukor vanilkový15gramov
Jedlá sóda (sóda bikarbóna)¼čajovej lyžičky
Maslo50gramov
Mlieko polotučné 1,5%350mililitrov
Múka hladká300gramov
Vajce slepačie2kusy
Zázvor mletý¼čajovej lyžičky
Škorica mletá¼čajovej lyžičky

1. Vafle

vajce slepačie 2 ks  cukor práškový 40 g  cukor vanilkový 15 g  maslo 50 g  mlieko polotučné 1,5% 350 ml

Vajcia vymiešame s práškovým a vanilkovým (najlepšie domácim) cukrom, primiešame roztopené, vychladené maslo a mlieko.

Vafle

2. 

múka hladká 300 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ¼ ČL

Primiešame múku so sódou bikarbónou.

3. 

Cesto naberačkou nalejeme do silikónových foriem na pečenie vaflí. Upečieme vo vyhriatej rúre (25-30 minút).

4. 

Upečené vafle vyberieme z foriem a necháme vychladnúť.

5. Broskyňová omáčka

broskyňa 750 g

Broskyne umyjeme a zalejeme vriacou vodou. Necháme 5 minút postáť. Potom ich prepláchneme studenou vodou...

Broskyňová omáčka

6. 

... a stiahneme z nich šupku.

7. 

Broskyne odkôstkujeme a nakrájame nadrobno.

8. 

cukor trstinový 150 g

Vložíme ich do hrnca a zasypeme cukrom. Necháme chvíľu odpočívať (15 minút).

9. 

zázvor mletý ¼ ČL  škorica mletá ¼ ČL

Potom pridáme zázvor, škoricu a broskyne uvedieme do varu. Od začiatku varu ich za častého miešania 15 minút povaríme.

10. 

Nakoniec ich jemne popučíme štuchadlom na zemiaky.

11. 

Vychladenou omáčkou prelejeme vždy jednu porciu vaflí. Konzumujeme príborom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť