Vanilkové vafle s broskyňovou omáčkou
![Vanilkové vafle s broskyňovou omáčkou](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001008/img_sk_4x3/vanilkove-vafle-s-broskynovou-omackou_00180.jpg)
Maškrtka nielen na raňajky.
recept,fotorecept,cukor vanilkový,broskyňa,Sladké raňajky,Sezónne recepty
Sladké raňajky
Ingrediencie
Ingrediencie
broskyňa | 750 | gramov | |
cukor práškový | 40 | gramov | |
cukor trstinový | 150 | gramov | |
cukor vanilkový | 15 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ¼ | čajovej lyžičky | |
maslo | 50 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 350 | mililitrov | |
múka hladká | 300 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zázvor mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
škorica mletá | ¼ | čajovej lyžičky |
Recept
1. Vafle
vajce slepačie 2 kusy • cukor práškový 40 gramov • cukor vanilkový 15 gramov • maslo 50 gramov • mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov
Vajcia vymiešame s práškovým a vanilkovým (najlepšie domácim) cukrom, primiešame roztopené, vychladené maslo a mlieko.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5905w.jpg)
2.
múka hladká 300 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ¼ čajovej lyžičky
Primiešame múku so sódou bikarbónou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5907w.jpg)
3.
Cesto naberačkou nalejeme do silikónových foriem na pečenie vaflí. Upečieme vo vyhriatej rúre (25-30 minút).
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5909w.jpg)
4.
Upečené vafle vyberieme z foriem a necháme vychladnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5933w.jpg)
5. Broskyňová omáčka
broskyňa 750 gramov
Broskyne umyjeme a zalejeme vriacou vodou. Necháme 5 minút postáť. Potom ich prepláchneme studenou vodou...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5893w.jpg)
6.
... a stiahneme z nich šupku.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5894w.jpg)
7.
Broskyne odkôstkujeme a nakrájame nadrobno.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5897w.jpg)
8.
cukor trstinový 150 gramov
Vložíme ich do hrnca a zasypeme cukrom. Necháme chvíľu odpočívať (15 minút).
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5898w.jpg)
9.
zázvor mletý ¼ čajovej lyžičky • škorica mletá ¼ čajovej lyžičky
Potom pridáme zázvor, škoricu a broskyne uvedieme do varu. Od začiatku varu ich za častého miešania 15 minút povaríme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5904w.jpg)
10.
Nakoniec ich jemne popučíme štuchadlom na zemiaky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5906w.jpg)
11.
Vychladenou omáčkou prelejeme vždy jednu porciu vaflí. Konzumujeme príborom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5934w.jpg)
Dobrú chuť!