svetvomne.sk

Vanilkové vafle s broskyňovou omáčkou

    

Maškrtka nielen na raňajky.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
broskyňa750gramov
cukor práškový40gramov
cukor trstinový150gramov
cukor vanilkový15gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)¼čajovej lyžičky
maslo50gramov
mlieko polotučné 1,5%350mililitrov
múka hladká300gramov
vajce slepačie2kusy
zázvor mletý¼čajovej lyžičky
škorica mletá¼čajovej lyžičky

1. Vafle

vajce slepačie 2 kusy  cukor práškový 40 gramov  cukor vanilkový 15 gramov  maslo 50 gramov  mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov

Vajcia vymiešame s práškovým a vanilkovým (najlepšie domácim) cukrom, primiešame roztopené, vychladené maslo a mlieko.

Vafle

2. 

múka hladká 300 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ¼ čajovej lyžičky

Primiešame múku so sódou bikarbónou.

3. 

Cesto naberačkou nalejeme do silikónových foriem na pečenie vaflí. Upečieme vo vyhriatej rúre (25-30 minút).

4. 

Upečené vafle vyberieme z foriem a necháme vychladnúť.

5. Broskyňová omáčka

broskyňa 750 gramov

Broskyne umyjeme a zalejeme vriacou vodou. Necháme 5 minút postáť. Potom ich prepláchneme studenou vodou...

Broskyňová omáčka

6. 

... a stiahneme z nich šupku.

7. 

Broskyne odkôstkujeme a nakrájame nadrobno.

8. 

cukor trstinový 150 gramov

Vložíme ich do hrnca a zasypeme cukrom. Necháme chvíľu odpočívať (15 minút).

9. 

zázvor mletý ¼ čajovej lyžičky  škorica mletá ¼ čajovej lyžičky

Potom pridáme zázvor, škoricu a broskyne uvedieme do varu. Od začiatku varu ich za častého miešania 15 minút povaríme.

10. 

Nakoniec ich jemne popučíme štuchadlom na zemiaky.

11. 

Vychladenou omáčkou prelejeme vždy jednu porciu vaflí. Konzumujeme príborom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť