Orechovo syrové chuťovky

Vynikajúce slané koláčiky s lahodnou chuťou orechov, pikantného syra a sladkej hrušky.
recept,fotorecept,syr Niva,orechy vlašské,Slané chuťovky,Sezónne recepty
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
| cukor kryštálový | ¼ 6 | čajovej lyžičky kcal | |
| droždie čerstvé | 15 16 | gramov kcal | |
| hrušky | 150 99 | gramov kcal | |
| mlieko polotučné 1,5% | 125 60 | mililitrov kcal | |
| múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
| múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
| olej slnečnicový | 50 450 | mililitrov kcal | |
| orechy vlašské | 80 540 | gramov kcal | |
| soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
| soľ | 0 ?? | kcal | |
| syr Niva | 125 478 | gramov kcal | |
| vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 125 mililitrov • cukor kryštálový ¼ čajovej lyžičky • droždie čerstvé 15 gramov • múka hladká 250 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
V teplom osladenom mlieku necháme vzísť kvások. Do misy nasypeme múku, pridáme soľ.


3.
...a kvások. Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.

4.
hrušky 150 gramov • syr Niva 125 gramov
Hrušku ošúpeme a nastrúhame. Pridáme nastrúhaný syr a premiešame.


6.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Rozložíme syrovo-hruškovú vrstvu. Posypeme orechmi.

7.
Cesto zvinieme do rolády a krájame trojuholníky.

8.
vajce slepačie 1 kus • soľ
Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme trojuholníčky naležato. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, jemne posolíme a dozlatova upečieme.

Dobrú chuť!
























