svetvomne.sk

Čokoládovo-orechová bábovka s figami

    

Maslová bábovka, plná obľúbenej čokolády, vlašských orechov a sušených fíg. Bábovka je veľmi chutná a jej príprava je nenáročná.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:    

 

 
 

1. 

čokoláda 85% 60 gramov  orechy vlašské 60 gramov  figy sušené 120 gramov

Nasekáme čokoládu a orechy. Figy nakrájame na tenšie plátky.

2. 

maslo 60 gramov

Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.

3. 

múka polohrubá 180 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 8 gramov

Múku zmiešame s čajovou lyžičkou sódy bikarbóny (prípadne kypriaceho prášku).

4. 

vaječný bielok 6 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

5. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor práškový 120 gramov

Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom a primiešame maslo.

6. 

Vmiešame múku.

7. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

8. 

Vmiešame čokoládu, orechy...

9. 

...a figy.

10. 

maslo  múka polohrubá

Forma na bábovku ø 26 cm

Cesto nalejeme do bábovkovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečieme v rozohriatej rúre pri 170-180°C 35 minút.

11. 

cukor práškový

Upečenú bábovku vyklopíme a posypeme preosiatym práškovým cukrom. Necháme vychladiť, pokrájame a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť