Jahodový pohár s mascarpone

Jahodový pohár s mascarpone

Dezert s lahodným vanilkovým mascarpone krémom, šľahačkou a čerstvými jahodami.

recept,fotorecept,cukor kryštálový,mascarpone,smotana na šľahanie (30-33% tuku),jahody,piškóty,piškóty dlhé,Dezerty v pohári

Dezerty v pohári

Kuchtil

Počet porcií

7

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový200gramov
jahody250gramov
mascarpone250gramov
mlieko plnotučné 3,5%750mililitrov
múka hladká100gramov
piškóty-
piškóty dlhé-
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
vajce slepačie3kusy
vanilkový struk1kus

 

Recept

1. Príprava krému

vajce slepačie 3 kusy  cukor kryštálový 200 gramov

V mise vymiešame vajcia s cukrom.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 750 mililitrov  vanilkový struk 1 kus

V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme vanilku z vanilkového struku.

3. 

múka hladká 100 gramov

Do teplého mlieka vmiešame vajcia s cukrom. Nakoniec cez sitko vsypeme múku. Všetko spolu miešame až kým vznikne hustá kaša.

4. 

mascarpone 250 gramov

Do plnky vmiešame mascarpone.

5. Príprava šľahačky

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov

V menšej nádobe elektrickým šľahačom vyšľaháme šľahačkovú smotanu.

6. Plníme poháre

jahody 250 gramov  piškóty  piškóty dlhé

Poháre do polovice naplníme mascarpone krémom, pridáme piškóty, nadrobno nakrájané jahody. Zakryjem vrstvou šľahačky a vrch pohára dozdobíme plátkami jahôd.

Dobrú chuť!