Dvojfarebné orechy

Dvojfarebné orechy

    

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

 

1. Príprava cesta

múka hladká 280 gramov  cukor práškový 100 gramov  orechy vlašské mleté 100 gramov  tuk stužený - margarín 200 gramov  vaječný bielok 1 kus

Zo všetkých surovín vypracujeme nelepivé cesto.

Príprava cesta

2. 

kakao - prášok 1.5 polievkovej lyžice

Cesto predelíme na dve rovnaké časti, do jednej zapracujeme kakao.

3. 

Formičku na oriešky ponoríme do práškového cukru, vtláčame do nej kúsky cesta a vyklopíme na plech. Ak máme dosť formičiek môžeme piecť cesto aj priamo v nich.

4. Pečenie

Pečieme na vymastenom plechu 10-12 minút pri 180°C.

Pečenie

5. Príprava krému

cukor práškový 3 polievkové lyžice  cukor vanilkový 1 kus  maslo 125 gramov

Zmäknutý rastlinný tuk alebo maslo vymiešame do hladka s práškovým a vanilkovým cukrom. Takto pripraveným krémom spájame bielu a tmavú časť orieška.

Príprava krému

Dobrú chuť!

cukor práškový100gramov
cukor práškový3polievkové lyžice
cukor vanilkový1kus
kakao - prášok1.5polievkovej lyžice
maslo125gramov
múka hladká280gramov
orechy vlašské mleté100gramov
tuk stužený - margarín200gramov
vaječný bielok1kus