Špenátové zemiaky

Špenátové zemiaky

Chutná a nutrične hodnotnejšia zemiaková príloha na orientálny spôsob.

recept,fotorecept,zemiaky,špenát čerstvý listový,Zemiakové prílohy,Indická kuchyňa,,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zemiakové prílohy

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak2strúčiky
cibuľa červená100gramov
korenie Garam masala1čajová lyžička
korenie rímska rasca mletá ½čajovej lyžičky
soľ-
zemiaky500gramov
zázvor mletý½
špenát čerstvý listový500gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 500 gramov

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

2. 

cibuľa červená 100 gramov

Cibuľku orestujeme do sklovita na troche oleja.

3. 

korenie rímska rasca mletá  ½ čajovej lyžičky  korenie Garam masala 1 čajová lyžička  zázvor mletý ½ CL  cesnak 2 strúčiky

Pridáme korenie a ešte chvíľu ho pražíme s cibuľkou. Pridáme rozdrvený cesnak.

4. 

špenát čerstvý listový 500 gramov

Pridáme listy špenátu a zakryjeme pokrievkou.

5. 

Panvicu odokryjeme keď sa špenátové listy stiahnu a uvoľnia vodu.

6. 

Po odparení väčšiny vody pridáme uvarené zemiaky. Jemne premiešame ...

7. 

soľ

... a dochutíme.

Dobrú chuť!