svetvomne.sk

Írsky zemiakový chlieb

     

Recept na prípravu tradičnej hrubej zemiakovej placky pečenej v rúre. Je vhodný ako príloha k hlavnému jedlu alebo aj samostatne. Ak ho máte radi mastnejší, tak si ho namiesto pečenia v rúre môžete vysmažiť na panvici s masťou.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Maslo50gramov
Múka polohrubá10polievkových lyžíc
Soľ1.5čajovej lyžičky
Zemiaky1kilogram

1. 

zemiaky 1 kg  soľ 1 ČL

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

2. 

maslo 50 g  soľ ½ ČL  múka polohrubá 10 PL

Po uvarení zo hrnca zlejeme vodu. K zemiakom pridáme maslo, soľ, múku a rozmačkáme na kašovitú hmotu.

3. 

4. 

Kašu rozotrieme na vymastený plech, alebo papier na pečenie, v hrúbke asi pol centimetra.

5. 

Pečieme do zlatova pri 200°C asi 40 minút.

6. 

Po vychladnutí servírujeme ľubovolne nakrájané ako prílohu k hlavnému jedlu, alebo aj samostatne ako maškrtu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť