Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Medové rezy s orechovou grilážou

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 500 g  cukor práškový 200 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 2 ČL  cukor vanilkový 12 g  maslo 200 g  med 70 g  mlieko polotučné 1,5% 2 PL  rum 1 PL  vajce slepačie 2 ks

V miske zmiešame múku, cukor, jedlú sódu. Primiešame rozpustené maslo, med, mlieko, rum a vajcia.

2. 

Vymiesime hladké cesto, ktoré dáme na 15 minút zachladiť aby sa s ním lepšie pracovalo.

3. Orechová griláž

orechy vlašské 400 g  cukor práškový 60 g  cukor vanilkový 12 g  med 100 g  maslo 130 g

Počas chladenia cesta pripravíme orechovú griláž. Na panvicu dáme na veľmi jemne nasekané orechy s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo a med. Za stáleho miešania zahrievame na mierom ohni, pokiaľ sa maslo a med nerozpustí a cukor nezačne zľahka karamelizovať a následne odstavíme z ohňa.

Orechová griláž

4. 

Zachladené cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, rozvaľkáme ich a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ak sa cesto pri prenášaní na plech potrhá, nevadí, na plechu ho rukami pospájame. Prvý plát vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200°C asi 8 minút, pokiaľ nezačne plát zlatnúť.

5. 

Kým sa prvý plát pečie, na druhý rozvaľkaný plát na plechu rovnomerne nanesieme orechovú griláž a tiež ho upečieme.

6. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 600 ml  škrob kukuričný 70 g  múka hladká 60 g  citrónová šťava 2 PL  aróma vanilková 1 PL

V troche studeného mlieka si rozmiešame kukuričný škrob, múku a prilejeme k vriacemu mlieku. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do teplej kaše vmiešame citrónovú šťavu a vanilkový extrakt. Za občasného miešania necháme vychladnúť.

Príprava krému

7. 

maslo 400 g  cukor práškový 160 g

V miske vymiešame zmäknuté maslo s cukrom. Postupne k maslu primiešavame vychladnutú kašu.

8. 

Na plát bez griláže rovnomerne rozotrieme krém a ten prikryjeme plátom s grilážou. Zákusok dáme do chladničky, najlepší je o dva dni, keď zákusok zmäkne.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť