svetvomne.sk

Kokosový krémeš

Recept na zákusok s kokosovým korpusom, pudingovým krémom a šľahačkou.

 

Počet porcií: 15

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava kokosového korpusu

vaječný bielok 5 ks  cukor kryštálový 6 PL  múka polohrubá 100 g  kokos strúhaný 120 g  kypriaci prášok do pečiva 15 g

Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého opatrne vmiešame cukor, múku, kokos a prášok do pečiva.

Príprava kokosového korpusu

2. 

Cesto vylejeme na menší (20 x 30 cm) plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170°C asi 15 minút.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 150 ml

Ešte teplý plát navlhčíme prevareným mliekom.

4. Príprava krému

puding vanilkový - prášok 37 g  cukor kryštálový 90 g  cukor vanilkový 10 g  vaječný žĺtok 5 ks  mlieko polotučné 1,5% 400 ml

V troche studeného mlieka rozmiešame puding, cukor a žľtky. Vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu.

Príprava krému

5. 

maslo 180 g

Vychladnutú kašu vyšľaháme so zmäknutým maslom.

6. 

Krém rovnomerne rozotrieme na upečený korpus.

7. Príprava šľahačky

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  cukor vanilkový 20 g

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Natrieme na zákusok a posypeme kokosom, dáme zachladiť a pokrájame na kocky.

Príprava šľahačky

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť