RECEPTY

Tvarohovo-jablková štrúdľa

Tvarohovo-jablková štrúdľa

Keď vás prepadne neodolateľná chuť na sladké, po dobrom nedeľnom obede, pripravte si túto jednoduchú a rýchlu štrúdličku.

recept,fotorecept,jablká strúhané,tvaroh mäkký,cesto lístkové,Štrúdle

Štrúdle

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové300gramov
cukor kryštálový150gramov
hrozienka150gramov
jablká strúhané500gramov
tvaroh mäkký300gramov
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

jablká strúhané 500 gramov

Jablká očistíme a nastrúhame.

2. 

hrozienka 150 gramov  tvaroh mäkký 300 gramov

Hrozienka na chvíľu namočíme do vody, scedíme, pridáme tvaroh a vymiešame.

3. 

cesto lístkové 300 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na pomúčenej doske. Cesto nesmie byť rozvaľkané na hrubo, ale ani nie na veľmi tenko. Na cesto natrieme tvaroh. Na hornom okraji necháme cesto cca 3-4 cm nepokryté.

4. 

cukor kryštálový 150 gramov

Na tvaroh rovnomerne rozložíme vyžmýkané jablká a všetko posypeme cukrom.

5. 

vajce slepačie 1 kus

Cesto zavinieme. Nepokrytý okraj natrieme rozšľahaným vajíčkom a zavinovanie dokončíme.

6. 

Štrúdľu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Natrieme ju rozšľahaným vajíčkom a poprepichujeme špajdľou.

7. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C cca 40 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies